Afbeelding
Foto: Frank Cloots

HOOGERHEIDE - Elk jaar gaat hij een weekje alleen weg. Frank Cloots waagt het er ook deze zomer op. “Ik heb wel even getwijfeld, maar nu het kan, ga ik.”

En de storingsmonteur van Enexis gaat op zijn motor. Elk jaar. “En vrijwel altijd naar Frankrijk. Toen de grenzen nog dicht waren, heb ik er even aan gedacht om naar Denemarken of Zweden te gaan, maar het liefste ga ik toch naar het zuiden.” Frank Cloots heeft tijdens zijn reizen mensen leren kennen in de Dordogne, de streek in het zuidwesten van het land. Soms gaat hij naar hen toe, maar dit keer wilde hij liever naar een camping. “Ik had zin om even in mijn eentje op pad te gaan. Dan kan ik alles doen wat ik wil.” Onderweg doet hij het rustig aan. Hij geniet van de omgeving, neemt om de paar uur zijn rust en maakt zich niet druk.


Buitenlucht

Bang dat hem iets overkomt is hij niet. “Ik ga niet met het openbaar vervoer, maar met mijn motor. Ik ben de hele dag in de buitenlucht. Slapen doe ik op een camping. Dan zit ik ook de hele tijd in de buitenlucht. Er kan me weinig gebeuren.” Zijn vrouw en dochter gaan ook nog een weekje weg. Later dit jaar gaat het stel nog een keer samen op vakantie. “Zo doen we dat al jaren. Ook dit keer willen we weg. We weten nog niet waar naartoe. Verder dan Frankrijk, maar voor mij is vier uur vliegen de max. Het zal iets van Kos of Salau worden. Als ik maar lekker over het strand kan struinen.”[n]