Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

OSSENDRECHT - Kees Koolen weet de laatste weken bijna niet wat hij ziet. In de boerderijwinkel aan de Putseweg in Ossendrecht is het drukker dan ooit. "Sinds de coronacrisis merk je dat mensen heel bewust spullen uit de regio kopen."

Dan zijn ze bij Kees en Rianne Koolen aan het goede adres. Wat van ver komt, vind je er niet of nauwelijks, groenten en fruit van dichtbij des te meer. "We hebben een hoekje met alleen maar spullen van de Brabantse Wal: ijsbergsla, aardbeien, kersen en heel veel andere producten. Het komt allemaal van bekenden. Ik rijd zelf altijd een rondje, haal de spullen op en verkoop deze vervolgens in de winkel."


Sfeer

Deze vinden gretig aftrek. "We merken echt dat er meer mensen komen, die hun spullen liever hier halen dan in de supermarkt. Bij ons staat de kwaliteit echt voorop. Bovendien heeft een winkel als deze ook sfeer. De klanten komen hier graag."


Asperges

Koolen is drie jaar geleden begonnen met de boerderijwinkel. Hij doet het naast de aspergeteelt. Dat seizoen zit er net op. "Het was redelijk", zegt hij daarover. "Normaal verkopen we ontzettend veel asperges aan Belgen, maar zij mochten de grens niet over vanwege het coronavirus. Daar hebben we nu veel meer moeite voor moeten doen."[n]