Batters maakt sterke start

PUTTE - Afgelopen weekend is dan eindelijk de Honk-en softbalcompetitie officieel van start gegaan. Normaal starten de wedstrijden vanaf april. Door de corona-crisis mochten de wedstrijden pas vanaf 1 juli weer gespeeld worden.


De aspiranten (jeugd) Batters wonnen van Kickers met 16-3. Door ijzersterke pitcher Lex Van Hoof kon Kickers nauwelijks een speler op de honk krijgen. Van Hoof gooide maar liefst 5 keer 3 slag in 3 inningen. De vierde en laatste inning mocht 2de pitcher Lara Bruijninckx het overnemen. Ze stond 3 punten toe, een prima resultaat.

De heren maakte zondag hun eerste winst 19-3 tegen Orioles, terwijl Orioles altijd een sterke tegenstander is voor de Batters. Ook hier speelde de pitcher, Pips Cantrup, een ijzersterke rol, maar ook de slagkracht was erg goed; in de derde inning gingen er maart liefst 12 man van Batters voorbij het slagperk. Een verre slag in het linker buitenveld leverde Nick Verhulst een driehonkslag op. Het team is erg versterkt door nieuwkomers Thibaut Meysman en Jelle De Cloed.

Volgens Tommy Kempenaers (coach herenteam en hulpcoach aspiranten) komen de goede pitching resultaten doordat Kempenaers zelf in samenwerking met plaatselijke sporthal MFC de Biezen een pitching clinic had opgezet vanaf november tot eind december, daarna volgden de gewone training bij de Batters. We mogen spreken van een goede voorbereiding.


Dames

Het damesteam van de Batters moet nog even geduld hebben, hun 1e wedstrijd staat pas gepland na de zomerstop, op zondag 9 augustus, thuis tegen Hellevoet Athletics.[n]