Toch nog een wedstrijd. FOTO M. DEN OUDEN
Toch nog een wedstrijd. FOTO M. DEN OUDEN M den Ouden

Toch nog een wedstrijd voor Zilvermeeuw-zwemmers

WOENSDRECHT - Voor zwemvereniging de Zilvermeeuw is de vakantie nog niet begonnen. Er staan nog 6 trainingen op de kalender, waaronder 2 landtrainingen op het buitenterrein van Laco. Verder nog 2 trainingen voor de jeugd en 2 voor de volwassen zwemmers in het wedstrijdbad.


Een deel van de masters zwemt al een tijd in het buitenwater van de Oosterschelde. Een aantal van hen deed op 12 juli mee aan de zeezwemtocht van ruim 8 kilometer langs de kustlijn van Vlissingen naar Zoutelande.

Intussen was op de achtergrond hard gewerkt om toch nog een wedstrijd te kunnen organiseren voor de zwemmende leden. Eind februari was het wedstrijdseizoen plots gestopt. En er is de laatste weken toch nog hard getraind. Wel leuk om even te zien waar al dat trainen goed voor is geweest. Eindelijk was het dus zover. Op zaterdagmiddag 18 juli was het binnenbad coronaproof gemaakt voor zwemmers en vrijwilligers. De ouders moesten helaas vanaf buiten meekijken. Dit was mogelijk vanaf het zonnige terras en via een livetiming kon de wedstrijd ook gevolgd worden.
Binnen was het warm, druk en spannend. Iedereen zwom 2 geselecteerde afstanden en er waren voor elke zwemmer nog 2 challenges te overwinnen. Het werd een superfijne middag en er werden erg mooie tijden gezwommen. Door de toevoeging van de challenges en het feit dat een aantal nieuwe leden al deelnam aan deze Alternatieve Wedstrijdzwemtraining kwamen we uit op 75 nieuwe tijden. Ook werden 41 persoonlijke tijden verbeterd en zelfs 1 clubrecord weggezet.

Op sommige momenten leek het wat moeilijk om de 1,50m regel te handhaven, maar ondanks alle regels is deze middag gezellig en netjes verlopen! Info op www.zvdezilvermeeuw.nl of via zwem@zvdezilvermeeuw.nl.[n]