Alle foto's zijn gemaakt door Humphrey Hekhuizen.
Alle foto's zijn gemaakt door Humphrey Hekhuizen. Foto: Humphrey Hekhuizen

Timo de Jong wint eerste wedstrijd van wielerzomer

HOOGERHEIDE - Timo de Jong heeft zaterdag de Ronde van Ossendrecht gewonnen, de eerste koers van de Woensdrechtse Wielerzomer. De Goesenaar versloeg in de sprint Thijs de Lange, die een paar kilometer verderop woont in Kattendijke. Carlo van den Berg werde derde.

VAN ONZE REDACTIE


Bij de vrouwen, die ‘s middags hun wedstrijd reden, ging de zege naar Loes Adegeest. Zij liet Arianna Pruisscher en Mariella Meijering achter zich. De Ronde van Ossendrecht was de eerste van vijf koersen in de gemeente Woensdrecht. De komende zaterdag zijn er wielerwedstrijden in elke kern van de gemeente. Het zijn de eerste officiële KNWU-wedstrijden sinds de uitbraak van het coronavirus. “Na het missen van zoveel sport en festiviteiten in onze dorpen is het fijn dat we de draad weer kunnen oppakken”, liet Niels van Elzakker van de organisatie in aanloop naar zaterdag weten.

Donderdag kwam er definitief groen licht voor de wielerzomer. De gemeente en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant gingen akkoord. De organisatie, die bestaat uit de wielercomités in Hoogerheide en Huijbergen, de gemeente en de veiligheidsregio hebben afspraken gemaakt over de competitie. Belgische deelnemers zijn uitgesloten van deelname en de renners dienen zich aan alle coronamaatregelen te houden. Er zijn afgebakende parkoersen uitgezet aan de dorpsranden. Bij de start en finishlijn kan geen publiek staan. De organisatie telt hoeveel mensen er langs de kant kijken. “Woensdrecht is een wielergemeente, maar vanwege corona zijn er veel evenementen niet doorgegaan. Dat is logisch, maar jammer”, aldus wethouder Hans de Waal. “We zijn tot afspraken gekomen waarmee het zowel voor de renners als het publiek mogelijk is om de wedstrijden veilig door te laten gaan.” Na elke wedstrijd volgt een evaluatie. “We kunnen dan besluiten om volgende rondes op aangepaste wijze door te laten gaan. We gaan er niet vanuit dat het nodig is, maar bij excessen of escalaties kan ook worden besloten om volgende wedstrijden te annuleren.”

Het enthousiasme onder sporters voor de koersen is groot. Bij de elite stonden zaterdag 117 renners aan de start, bij de vrouwen 65. Zaterdag is het de beurt aan Woensdrecht. Daarna volgen Hoogerheide, Putte en Huijbergen. Meer informatie is te vinden op www.woensdrechtsewielerzomer.nl.[n]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding