Eindelijk ook weer groen licht voor activiteiten JEVEO

HOOGERHEIDE - Maandenlang hebben de leden van JEVEO niet kunnen gymen, turnen, freerunnen, knutselen en tekenen. Maar vorige week, na overleg met de GGD, heeft het bestuur in overleg met de lesgevers het licht op groen gezet voor de opstart van de lessen vanaf 1 september. Iedereen is er weer klaar voor om met de nodige maatregelen van start te gaan.


Ook in dit bijzondere jaar zijn er weer leden van JEVEO aangenomen op de verschillende kunstacademies. Dit mede dankzij de goede tekenlessen die onder leiding van Mart Franken en Mariëlle van der Zande al jarenlang gegeven worden.
Je kan hier alles leren, van de eerste beginselen in tekenen en schilderen tot het “echte” werk en voor degene die er verder mee willen gaan, bijvoorbeeld een vervolgopleiding aan de kunstacademie, kan er een goed gevulde portfolio opgebouwd worden. De tekenlessen worden weer opgestart. Voor leden vanaf 12 jaar geldt wel een mondmasker plicht.
Voordat je aan de tekenlessen kunt beginnen bij JEVEO, vanaf 8 jaar, kan je al creatief aan de slag op de knutselafdeling. Dit kan al vanaf 5 jaar.


Gym
De jeugdafdelingen voor gymlessen focussen dan weer meer op sport en spel en maken werk van verbetering van de ontwikkeling van de motoriek. Er is zelfs al een groep voor 3 tot 6 jarige. Vanaf 9 jaar kan je dan naast gym ook nog eens kiezen voor turnen (meisjes) en/of freerunnen.
Ook de ouderen worden niet vergeten in het aanbod van JEVEO. Er worden gymlessen aangeboden voor dames 50+. Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan het soepel houden van de spieren en is er aandacht voor lichaamshouding.
Voor de ouderen zal tijdens de lessen rekening worden gehouden met de 1.5 meter regel.


Activiteiten
Zoals bij veel verenigingen zijn ook bij JEVEO de effecten van Corona duidelijk merkbaar. Het stilleggen van de activiteiten heeft helaas geresulteerd in verschillende opzeggingen. Maar de bekende uitspraak “elk nadeel heb zijn voordeel” is ook hier weer van toepassing. Voor diverse cursussen is er vanaf komend schooljaar weer volop plaats.
Kom gerust eens vanaf september kijken, maak wel van te voren een afspraak via de website, www.jeveo.org , en maak samen met ons werk van je toekomst. Naast actieve leden zijn wij ook opzoek naar vrijwilligers en bestuurders voor de stichting JEVEO.[n]