Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

HOOGERHEIDE - Pieter Krebbekx en de leraren van basisscholen De Stappen in Hoogerheide en De Poorte in Woensdrecht hebben zich goed voorbereid op de start van het nieuwe schooljaar. “We hebben alles op orde”, zegt de directeur.

Vorige week hebben ze de puntjes op de i gezet tijdens een vergadering. Alleen daaruit bleek al dat alles anders is dan andere jaren. “We hebben vergaderd in de buitenlucht. Dat was veilig, maar nog lekker ook.” De teams op De Stappen en De Poorte hebben al ervaring met lesgeven tijdens de het coronacrisis. Ze hebben weinig moeten aanpassen ten opzichte van het afgelopen schooljaar, al is er de komende tijd extra aandacht voor de ventilatie in de gebouwen. De hoop dat er nu wat meer zou kunnen is door het oplopende aantal besmettingen vervlogen. “Alle activiteiten waarbij ouders zijn betrokken kunnen we nog niet doen”, zegt Krebbekx. Het gaat bijvoorbeeld om startgesprekken. “Dat gaan we zoveel mogelijk online doen. We moeten de ouders voorlopig nog buiten de school houden.”

Het blijft apart, vindt Krebbekx. “Het was een heftige periode, maar soms ook leerzaam. We hebben bijvoorbeeld enorme stappen gezet op digitaal gebied.” Krebbekx ziet ook de nadelen. “We hebben alle kinderen getest en er zijn geen achterstanden opgelopen, maar voor het sociaal-emotionele aspect is les op school belangrijk. Kinderen leren heel veel door samen dingen te doen. Ik hoop dan ook niet dat het weer zo ver komt dat de kinderen opnieuw naar huis moeten.”[n]