Een trainingsbeeld van Batters.
Een trainingsbeeld van Batters. Foto: Humphrey Hekhuizen

Mannen van Batters zijn nog ongeslagen

PUTTE - De mannen van honkbalvereniging Batters uit Putte draaien goed.

De heren hebben al zeven wedstrijden op rij met winst afgesloten. Afgelopen weekend speelden ze uit tegen de Stags uit Etten-Leur .Ze begonnen de wedstrijd matig. De eerste slagman kwam meteen op het honk en wist vrij snel te scoren, maar daarna volgden snel de eerste drie uits zodat ze een 1-0-stand moesten verdedigen. Daarna kwam Batters met 2-1 achter te staan, maar in de volgende inningen werden er steeds drie à vier punten gescoord door de ploeg uit Putte, het lukte de tegenpartij niet om nog punten te scoren, waardoor de eindstand 14-2 werd. De winnende pitcher was Marek Cantrup en de beste slagmensen waren Tommy, Michail en Nick (1 homerun). De drie slagmannen haalden het maximale resultaat aan slag: drie keer aan slag en drie keer kwamen ze op honk.

Zondag 13 september speelden de heren tegen Orioles uit Bergschenhoek. Pitcher Cantrup begon voortreffelijk aan de wedstrijd en stond in de eerste inning geen enkel punt toe. Hierna kwam Batters aan slag. De eerste slagman ging uit met drie slag, maar de volgende vier slagmannen wisten allen een honkslag te maken waardoor Batters 2-0 voor kwam.

Ook in de tweede inning liet Cantrup geen punt binnen. Toen Batters weer aan slag kwam, wist ze de voorsprong op 5-0 te zetten. In de derde inning scoorde Orioles wel een punt. In de vierde inning werden geen punten gescoord, maar in de vijfde en zesde inning herpakten beide teams zich. Eindstand was 11-6.


Aspiranten

Op zaterdag 12 september speelden de aspiranten tegen de Ducks uit Boxtel. Het team uit Putte won met 9-2 dankzij goed samenspel en de inzet van alle kinderen. Pitcher Lex Vanhove gooide slagman na slagman uit met zijn bijzondere worpen.


Dames

Het softbalteam van Batters won zondag 6 september in de eerste wedstrijd van de competitie met 15-9 van Ridderkerk Rowdies. Een week later was er een gelijkspel (9-9) tegen dezelfde ploeg en weer drie dage daarna was er 19-9-zege op Hellevoet Athletics. Afgelopen zondag speelden de Putse dames tegen Zwijndrecht. Toen Batters aan slag kwam, haalde Jolienne van Oirschot direct uit met een homerun. Daarna volgde een spannende wedstrijd, maar de tegenstander was deze keer te sterk voor Batters: 7-14.[n]