Groep 6,7 & 8 start E-waste race. FOTO: DE OPEN HOF
Groep 6,7 & 8 start E-waste race. FOTO: DE OPEN HOF De Open Hof

Basisschool De Open Hof start E-waste race

HOOGERHEIDE - Basisschool De Open Hof in Hoogerheide is maandagochtend fanatiek gestart met de E-waste race. De kinderen van groep 6-7-8 zamelen tot 16 oktober elektronisch afval in.


Er staan containers op school en maandag 21 september is er een container bij de Albert Heijn (Haviksberg) geplaatst. Ook zijn de kinderen langs de Jumbo gegaan. De supermarkten Jumbo en Albert Heijn in Hoogerheide werken graag mee aan dit goede doel. Het elektronische afval wordt ingezameld om op een juiste manier afgevoerd en gerecycled worden.


Gastles
De kinderen van De Open Hof hebben voorafgaand een zeer interessante gastles gehad over het recyclen en hergebruiken van elektronische apparaten. Belangrijke grondstoffen zoals goud, nikkel, platina en koper kunnen uit oude of kapotte apparaten gehaald worden om nieuwe producten mee te maken. Wanneer deze grondstoffen hergebruikt kunnen worden sparen we de grondstoffen in de natuur.
De Open Hof is een Jenaplanschool in de Boemerang waar de kinderen niet alleen leren óver hun omgeving maar ook hun plaats in de samenleving actief vormgeven. Heeft u oude of kapotte elektronische apparaten (denk bijvoorbeeld aan een waterkoker, mobiel, beeldscherm, toetsenbord, etc.) dan kunt u deze bij De Open Hof (Brede school de Boemerang), de Albert Heijn of de Jumbo inleveren.[n]