De band Savannah en Dick van Altena komen op 27 november langs, maar Podium Kloosterhof is in afwachting of dit kan doorgaan.
De band Savannah en Dick van Altena komen op 27 november langs, maar Podium Kloosterhof is in afwachting of dit kan doorgaan. Foto: Studio 01

'We krijgen heel veel complimenten'

HOOGERHEIDE – Voor de stichting Podium Kloosterhof kwam de persconferentie van 13 oktober als een onaangename verrassing. Het theaterseizoen was net weer in beperkte vorm van start gegaan met maximaal 80 bezoekers, maar nu moest men weer terug naar 30 bezoekers. Podium Kloosterhof moest daarom haar protocol weer aanpassen, maar dat leidde in dit geval niet tot problemen, maar juist tot complimenten.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN


Volgens voorzitter Marinell Bruys van Podium Kloosterhof zijn er om voorstellingen te mogen organiseren al de nodige maatregelen getroffen, zoals gezichtsschermen voor vrijwilligers, desinfectiemiddelen bij de entree, een tribuneplan, looproute en begeleiding naar een zitplaats en alles met anderhalve meter afstand. “Podium Kloosterhof heeft twee protocollen geschreven: een voor en over de bezoekers en een voor en over de artiesten. Beide zijn goedgekeurd door de gemeente. In deze protocollen wordt beschreven hoe moet worden voldaan aan alle geldende eisen vanwege het coronavirus.”


Hervatting

Podium Kloosterhof werkt al op deze wijze sinds de hervatting van het programma op 11 september jongstleden, maar toen golden nog andere maatregelen. “Bij de Mannen van Naam konden we nog 80 mensen kwijt, net als op 26 september bij The Wieners Play Buddy Holly. Bij deze laatste hadden we twee voorstellingen, waarbij voor de bezoekers van 19.30 uur een andere uitgang werd gebruikt. Zo kwamen de bezoekers van 19.30 uur en 21.30 uur elkaar niet tegen. Helaas moesten we op 17 oktober bij Nol Havens terug naar 30 bezoekers en was de horeca gesloten.”


Gastenboek

Hoewel Podium Kloosterhof bij de laatste voorstelling dus maar 30 mensen kon laten genieten van de show, was het een unieke avond. “Normaal gesproken zou Nol Havens met twee anderen optreden, maar dat was nu niet het geval. Hij had zijn programma ook aangepast aan de tijd. Daardoor ontstond een hele intieme voorstelling, een uniek optreden en erg positief dat het in deze tijden zo kan. Nol had het gastenboek dat normaal gesproken in de kleedkamer ligt, mee het podium opgenomen. Daarin wilde hij alle namen van de bezoekers op laten schrijven, als herinnering aan dit unieke optreden. Ik heb alle namen genoteerd en daarmee heeft het gastenboek er zeker een unieke pagina er bij gekregen.”

Na afloop van de voorstelling ontving Podium Kloosterhof diverse mailtjes van bezoekers . "We krijgen veel complimenten, ook over hoe wij omgaan met de coronamaatregelen. Zo mochten we zelfs een donatie ontvangen als ondersteuning. Ook geven mensen aan het gevoel te hebben welkom te zijn, ook in deze tijden. Het feit dat wij mensen coronaproof naar het theater kunnen laten gaan, wordt erg gewaardeerd.”

eigenlijk Marinell hoopt dat de resterende voorstellingen van dit seizoen kunnen doorgaan. "Wanneer artiesten twee voorstellingen op één avond willen geven en er maximaal 80 bezoekers aanwezig mogen zijn, kunnen wij een voorstelling goed organiseren. Blijft het maximum echter op 30 steken, dan kunnen we dat niet meer doen. We moeten dan in overleg met de artiesten."[n]