Sabina Hopmans van De Grensneus
Sabina Hopmans van De Grensneus Foto: Sabina Hopmans

PUTTE - Sabina Hopmans baalt net als elke feestvierder dat de elfde van de elfde dit keer anders is, maar heeft goede hoop dat zij en haar vrienden van carnavalsvereniging De Grensneus in februari nog iets van het feest kunnen maken.

De start van het carnavalsseizoen wordt normaal ook in Put en Buntland uitgebreid gevierd. Onder het genot van een biertje worden onder meer het motto, de nar en de kinderleden gepresenteerd. “We hebben nu een filmpje opgenomen waarin we alles doen”, zegt secretaris Sabina Hopmans van De Grensneus. “De insignes waren er al en het liedjes hebben we ook opgenomen. Door iets te doen, houd je de mensen betrokken. We willen ons laten zien."

Wat het grote feest straks brengt weet ze niet. Ze heeft haar vakantie nog niet geboekt. “Maar dat kan omdat ik in Zeeland werk. Daar vieren ze nauwelijks carnaval, dus ik kan op het laatste moment nog een weekje vrij nemen”, lacht ze. “Je hebt geen idee wat straks mag. Het is ‘als, als, als en misschien kunnen we dit of misschien dat’. In Putte zitten de cafés niet dagenlang stampvol, zoals in Ossendrecht, en de optocht hebben we met zijn allen in Woensdrecht afgeblazen.”

In Putte organiseren de feestvierders traditioneel veel voor kinderen. "Het zal misschien ook iets anders gaan, maar dat kan denk ik wel doorgaan.” Voor andere activiteiten blijft De Grensneus met de collega-verenigingen in gesprek met de gemeente Woensdrecht. "Het is en blijft moeilijk.”[n]