Afbeelding
Foto: SOF

HOOGERHEIDE - Het traditionele onthaal in de winkelcentra en kerken van Hoogerheide en Woensdrecht zit er dit jaar niet in, maar Sinterklaas vergeet de jongens en meiden in beide dorpen natuurlijk niet.

De Stichting Openbare Feestelijkheden (SOF) zorgt elk jaar dat de goedheiligman en zijn pieten een warm onthaal krijgen in Woensdrecht en Hoogerheide. De leden van het comité hebben dit jaar moeten schakelen. “Het gaat dit keer anders dan anders”, zegt secretaris Bea Borgers van de SOF. “Je moet roeien met de riemen die je hebt. We mogen niet met zijn allen naar de kerk en ook niet op de pleintjes staan, maar we willen wel aan de kinderen in Hoogerheide en Woensdrecht laten zien dat Sinterklaas hen niet vergeet.”

Zaterdag is op de website van de SOF een video online geplaatst waarop is te zien dat de goedheiligman in de buurt is. Hij wordt welkom geheten door burgemeester Steven Adriaansen. De sint en Adriaansen leggen uit waarom een intocht niet kan en verzinnen wat er wel mogelijk is om de verjaardag van de kindervriend te vieren. Voor kinderen tot en met groep vier hebben ze een kleurwedstrijd op poten gezet. De kleurplaten staan op www.sofnieuws.nl. Kinderen kunnen deze downloaden, printen, kleuren en inleveren in de bussen bij de Jumbo-supermarkten in Hoogerheide en Woensdrecht en de Albert Heijn's aan de Haviksberg en Huijbergseweg. Als de jongens en meiden dat voor 27 november doen maken ze kans op een prijs.[n]