Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

PUTTE - Ook in Putte komt Sinterklaas naar de kinderen toe, zegt Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte.

De stichting heeft op haar website een deelnameformulier voor een Sinterklaaswedstrijd geplaatst. De pieten hebben letters en plaatjes naar de winkels in het dorp gebracht. Alle plaatjes zijn te zien in de etalages.

Opdracht voor de kinderen is om voor 27 november een slagzin te maken van de letters en plaatjes. De jongens en meiden van basisschool De Dreef hebben een formulier gehad en de pieten zijn meteen even langs peuteropvang Duimelotje geweest.


Huijbergen

In Huijbergen zijn de pieten langs geweest bij Molen Johanna aan de Bergsestraat. Op de Facebook-pagina van de molen is een filmpje geplaatst over molenaar Judo, die in paniek is omdat hij nog kilo’s mixen moet maken voor pepernoten en speculaasjes. Hij belt de pietenlijn en krijgt hulp van een aantal pieten, die vol goede bedoelingen zitten, maar niet altijd even handig zijn.


Intochten

De gemeente Woensdrecht heeft in oktober al besloten dat Sinterklaas niet met een intocht in de dorpen mag worden verwelkomd. Het is onverantwoord in verband met de verspreiding van het coronavirus.[n]