Afbeelding
Foto:

OSSENDRECHT – Sinterklaas is weer in het land. Ook in Ossendrecht was een traditionele intocht niet mogelijk. Stichting Buurtschappen Ossendrecht (SBO) heeft voor de Ossendrechtse kindjes ter vervanging wel iets met de goedheiligman kunnen regelen.

Volgens Bart Valkenburg van SBO is de stichting altijd verantwoordelijk voor de intocht en de lampionnenoptocht wanneer Sinterklaas in het land is. “De afgelopen maanden hebben wij continu gesprekken gehad met de gemeente Woensdrecht en onze plannen bijgesteld. Na de laatste verscherping van de maatregelen bleek al gauw dat er eigenlijk niets meer mogelijk was. In de openbare ruimte mocht niets worden georganiseerd. Een maximum met twee mensen is ook onmogelijk, omdat Sinterklaas altijd meer mensen zal trekken. Voor ons hielden de nieuwe maatregelen dan ook in dat de intocht digitaal moest gaan verlopen."

SBO sprak af dat, zodra de Sint in Nederland arriveerde, hij bij de burgemeester op bezoek zou komen voor overleg. “Hier is een filmpje van gemaakt dat op onze Youtube-pagina en op Facebook is geplaatst."

Kinderen tot en met acht jaar kunnen zich opgeven voor een kleinigheidje vanuit SBO en de Sint. Op die manier weten de kinderen in Ossendrecht dat Sinterklaas hen niet is vergeten." Opgeven kan tot 24 november via een link in het bericht op Facebook van SBO: nl.facebook.com/stichtingbuurtschapossendrecht.[n]