Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

HOOGERHEIDE – ‘Op de markt is je gulden een daalder waard'. Het is een oude kreet, uiteraard van voor het euro-tijdperk, maar anno 2020 is het nog steeds een credo dat geldt voor de markt.

Dat zegt marktkoopman Antoine Hessels van Hessels Groenten en Fruit uit Zevenbergschen Hoek. Antoine staat nu ongeveer een half jaar wekelijks op de vrijdagsmarkt in Hoogerheide. "De kaasboer vroeg of het iets voor mij zou zijn, hier in Hoogerheide. Ik kom uit Zevenbergschen Hoek en heb meerdere standplaatsen. Je begint als marktkoopman met één standplaats en dan komt er steeds meer op je pad. Ik heb er inmiddels vijf. Hoogerheide is de standplaats die het verst weg is voor mij, maar het gaat hier goed."

Welke standplaats voor Antoine het beste is, is voor hem niet te zeggen. "De markt in Hoogerheide duurt een paar uur en is wat kleiner van opzet, terwijl je op andere standplaatsen een hele dag kunt staan. Dat maakt het onvergelijkbaar.”

Volgens de marktkoopman in groenten en fruit heeft de uitbraak van corona geen effect op zijn handel. "Ik denk dat het zelfs wat drukker is geworden. Mensen blijven hangen, zien een bezoekje aan de markt ook als een soort uitje in een tijd dat er minder kan. Er is hier een wat ouder publiek hier. Daarnaast komen mensen ook terug voor kwaliteit. Zolang mensen blijven komen, kunnen wij blijven bestaan. Ik heb inmiddels al een vaste klantenkring. Ik zie de toekomst rooskleurig in. Het contact met de mensen, dat is ook waarom ik dit doe."[n]