Lielé Pieters (links) en haar moeder Lian poseren voor hun restaurant dat een weekend een pop-up store is.
Lielé Pieters (links) en haar moeder Lian poseren voor hun restaurant dat een weekend een pop-up store is. Foto: Marilyn Pietersz

Restaurant is een weekend lang een pop-up store

HUIJBERGEN - 'Huijbergen heeft het'. Die slogan prijkt op de blauwe borden die het dorpse straatbeeld verfraaien. Huijbergen heeft horeca, hoveniers, onderwijs en meer. Maar een pop-up store, dát is nieuw. Door alle coronaperikelen moest Restaurant Fleurian voor de tweede keer dit jaar de deuren sluiten en dat was zuur. De familie Pieters, eigenaren van het restaurant zijn niet voor één gat te vangen. Ze toveren hun eetgelegenheid om tot de allereerste pop-up store in de Huijbergse geschiedenis.

DOOR MARILYN PIETERSZ


Lian Pieters stond onder de douche en kreeg pardoes een ingeving. Na het douchen liep ze naar beneden en zei tegen haar man, met wie ze het restaurant en bijbehorend cafetaria runt: “Philip, ik heb een heel goed idee. We openen een pop-up store om de spullen van onze webshop te verkopen.”

Echtgenoot Philip en dochter Lielé vonden het een prima idee, maar kon het wel zo maar, van een restaurant een tijdelijke winkel maken?


Vergunning

Ze zochten contact met de Woensdrechtse wethouder Henk Kielman. Het plan kon doorgaan. Ze hoefden geen extra vergunning aan te vragen, de huidige voldeed. “De enige eis was dat we ons zouden houden aan de geldende coronaregels”, zeggen Lian en Lielé in koor. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er maximaal tien personen tegelijkertijd in de winkel kunnen.

In het laatste weekend van november verandert de eetgelegenheid in een bruisende winkel waar iedereen terecht kan voor originele Sinterklaas-, kerst- en gewone cadeaus. Lian en Lielé zijn hartstikke blij dat ze iets kunnen doen. “Heel veel leuke evenementen in het dorp zijn afgelast. We hopen dat dit voor reuring zorgt. Na alle negativiteit, willen we iets positiefs brengen."


'Laten weten dat we aan elkaar denken'


In de winkel zijn niet alleen spullen uit hun webshop te koop. Het uitgangspunt is dat lokale ondernemers hun producten kunnen laten zien. Lian: “In deze tijden is het belangrijk te laten weten dat we aan elkaar denken.”


Borrelplanken

Op een middag belde ze met diverse Woensdrechtse ondernemers en in twee uur tijd was de pop-up store volgeboekt. Eigen fabrikaat limoncello, sieraden, confituur, huidolie tot lokaal gebrouwen bier en eigengemaakte borrelplanken. “Er is voor ieder wat wils.”


Flessenpost

Zelf hebben moeder en dochter Pieters al enige tijd een eigen webshop, Birambi. “In dit digitale tijdperk van app-berichtjes, gaan we terug naar de basis. Mensen vinden het leuk thuis post te ontvangen. Iets tastbaars. Zo ontstond het idee om de flessenpost in een nieuw jasje te steken. We stoppen bijvoorbeeld snoepjes in een fles, doen er een leuke tekst bij en mooi pakpapier er omheen”, verduidelijkt Lielé.

De enorme posters zijn opgeplakt. Lian en Lielé weten niet hoe het uitpakt, maar hopen dat het een succes wordt. “We vinden het reuze spannend.”


Openingstijden

De pop-up store is van vrijdag tot en met zondag, steeds van 11.00 uur tot 17.00 uur, geopend. Iedereen is welkom aan de Dorpsstraat 21 in Huijbergen.[n]