Vorig jaar tijdens Serious Request, derde persoon van links Monique, derde persoon van rechts Nicole. FOTO PRIVÉ BEZIT.
Vorig jaar tijdens Serious Request, derde persoon van links Monique, derde persoon van rechts Nicole. FOTO PRIVÉ BEZIT. Foto:

Familie en collega's lopen voor Nicole

BERGEN OP ZOOM - Ieder jaar komt 3FM met Serious Request: The Lifeline in actie voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het Rode Kruis dat de verspreiding van het Coronavirus tegengaat en de medische hulpverleners ondersteunt. In de week van 18 t/m 24 december, gaan drie dj-teams in lockdown op Vliegveld Twente om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

DOOR GEA VRIENS


Dat dit een doel is dat veel mensen raakt moge duidelijk zijn. Dat geldt zeker voor de familie, collega’s en vrienden van Nicole.

Zij overleed op 11 november op 48-jarige leeftijd aan het Coronavirus.

Nicole was werkzaam als remedial teacher op de Montessorischool in Bergen op Zoom en als event manager betrokken bij allerlei activiteiten op school.

Ze was een warm en zorgzaam persoon die altijd klaar stond voor de mensen om haar heen.


'Ze wist het positieve bij de kinderen op school naar boven te halen'


Monique Verbiest, een collega en goede vriendin van Nicole, vertelt: “Ze stond heel positief in het leven en had veel energie. Ze wist het positieve bij de kinderen op school naar boven te halen, ze zag het kind in de kinderen.”

Ook haar gezin betekende veel voor haar.

Ze genoten van een terrasje pikken of een festivalbezoek.

Ze was een groot fan van David Bowie en als muziekliefhebber een trouwe luisteraar van 3FM.

Haar motto was: “Geniet van het leven, dat doe ik ook”.


Serious Request

Vorig jaar nam Nicole het initiatief om mee te doen met de actie van 3FM Serious Request om geld in te zamelen voor het goede doel.

Ze hebben toen met een dj-team van 3FM meegelopen van Bergen op Zoom naar Roosendaal.

Omdat dat dit jaar niet kon zouden ze gaan lopen voor Nicole toen ze in het ziekenhuis lag.

Nu zij er niet meer is heeft Monique het initiatief genomen om toch te gaan lopen.

In overleg met de naaste familie hebben ze een route samengesteld. Op woensdag zestien december lopen ze 25 kilometer tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide langs allerlei plekken die belangrijk waren in het leven van Nicole. Naast de familie en vrienden lopen ook een aantal collega's mee. Om ook de kinderen van de school erbij te betrekken is er 's morgens een sponsorloop. Het streefbedrag is inmiddels al een paar keer naar boven bijgesteld en staat nu op € 22.172,-, de geboortedatum van Nicole. "Dit is het enige wat we nog kunnen doen en we hopen dat er nog veel mensen zullen doneren. Dat kan via de onderstaande link”, besluit Monique. https://kominactie.npo3fm.nl/actie/lopen-voor-nicole.[n]


‘Geniet van het leven, dat doe ik ook’