Op weg naar onze gasten.
Op weg naar onze gasten. Foto: Drea Wesselink

Tijd voor een klein gebaar voor gasten Zonnebloem

PUTTE - Het is voor iedereen een zeer bewogen jaar geweest. In eerste instantie voor onze gasten die door de corona toch in een isolement dreigde te raken, maar ook voor de vrijwilligers was het een bewogen jaar. We konden onze activiteiten niet meer doen en we konden zelfs niet meer bij de mensen op bezoek gaan.


In de zomer dachten we dat we weer langzaam en voorzichtig konden opstarten. We hadden al contact met onze gasten gehouden door iedere maand een puzzel rond te brengen en telefonisch contact. Als men de puzzel maakt en inlevert komt men in aanmerking voor een prijs, die iedere maand anders is.

Ook hadden we een wedstrijd met de grootste Zonnebloem. Wij vrijwilligers waren druk bezig met het organiseren van een activiteit waar we ook een loterij aan verbonden. Helaas kon deze amusemiddag met loterij niet doorgaan want we kwamen in de 2e golf van de corona. Onze gasten hadden bij hun uitnodiging hun lotnummer gekregen en wij besloten de prijzen toch uit te reiken in november.


Kerst groet

Nu we in de decembermaand zijn aangekomen hebben we afgelopen donderdag aan onze gasten, als een klein gebaar dat we aan ze denken, een kerst groet rondgebracht. Vergezeld met een kerstkaart brachten we een leuk fruitmandje. Iedereen was blij verrast en we hebben iedereen weer even gezien.

We hopen dat er in het nieuwe jaar weer iets meer zal kunnen en dat we weer fijne middagen voor onze gasten in Putte mogen organiseren. Met het vaccin in het vooruitzicht groeit deze hoop.[n]