In memoriam: Adrie Ooms

WOENSDRECHT - 14 december jl. ontvingen we het bericht van het overlijden van de heer Adrie Ooms.


Jarenlang heeft Adrie zich ingezet als belangenbehartiger en bestuurder voor de agrarische ondernemers in onze gemeente. Eerst als bestuurslid van de ZLM en later was hij mede-initiatiefnemer van de fusie van deze organisatie met de NCB afdelingen Huijbergen, Ossendrecht en Woensdrecht tot ZLTO Woensdrecht, waarvan hij twaalf jaar voorzitter is geweest.


Wij hebben hem leren waarderen als een persoon die zich met heel veel energie heeft ingezet voor de belangen van onze leden. Adrie had een heel groot netwerk binnen de landbouw maar ook daarbuiten en hij stond open voor overleg met iedereen.

Wij hebben waardering voor de manier waarop hij onze belangen heeft behartigd bij onder andere de vaststelling van de diverse bestemmingsplannen, de begrenzing van Natura 2000 gebieden, ecologische verbindingszones en de vele grondwater beheerplannen.

Hij is de voortrekker geweest van het project Kavelruil binnen de gemeente en was daarnaast medeoprichter van de Agrarische Natuurvereniging ‘De Brabantse Wal’. Daarbij had hij ook oog voor het menselijke, voor de leden die een moeilijkere periode doormaakten.

Voor al zijn inzet heeft hij in 2011 de Gouden ZLTO speld mogen ontvangen.

Wij als vereniging zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor onze vereniging heeft betekend en wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Adrie is 74 jaar geworden.

ZLTO Woensdrecht.[n]