CJG Breda zoekt vrijwilligers

BREDA - Woensdag 8 januari zette CJG Breda haar 120 vrijwilligers in het zonnetje tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het CJG is op zoek naar nog meer vrijwilligers om ouders en kinderen in Breda te helpen met kleine en grote vragen.

“Met een uurtje per week kun je een ander al helpen”, vertelt Chantal van Vegten, coördinator vrijwilligers CJG. “We zoeken juist ouders als vrijwilliger omdat we geloven dat ze vanuit hun eigen ervaring andere ouders en kinderen kunnen helpen bij opgroeien en opvoeden. Bijvoorbeeld door cursussen te geven of door maatje te worden van een gezin. Bij ouders die een vraag hebben, zien we ook dat ze vaak graag geholpen worden door een andere ouder. Die weet namelijk hoe het is en begrijpt dat je als ouder niet altijd perfect kunt zijn.”

Persoonlijke ontwikkeling
De nieuwjaarsborrel is vooral een gezellig onderonsje waarmee het CJG de vrijwilligers bedankt. Zo deden de vrijwilligers een quiz over het CJG. Maar het CJG doet meer voor vrijwilligers. “Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk”, aldus Chantal. “Onze vrijwilligers vinden het niet alleen leuk om iets te betekenen voor een ander, hun eigen persoonlijke ontwikkeling is ook belangrijk. Daarom organiseren we inspiratiebijeenkomsten en intervisie. Ze zien hun werkzaamheden ook als een verrijking voor hun eigen leven.”

Aanmelden als vrijwilliger?
Dat kan via cjgbreda.nl/vrijwilligers of door een mail te sturen naar vrijwilligers@cjgbreda.nl. [l]