Start 2020 in Boekendonck

PRINSENBEEK - Bibliotheek Boekendonck start het nieuwe jaar op 22 januari met een bijzondere lezing over een voettocht naar Santiago de Compostella. Een mooie opmaat naar het nieuwe reisseizoen.

In het nieuwe jaar gaan de medewerkers weer met animo aan de slag, om de collectie op orde te houden, medewerking te verlenen aan de Bredase bieb, lezingen organiseren samen met de Salonbibliotheek, hulp met computer-bestellingen en dienstverlening aan jong en oud over boeken en lezen.

De vrijwilligersbibliotheek Boekendonck is na vijf jaar niet meer weg te denken uit Prinsenbeek. Als haal- en brengpunt voor de Bredase bibliotheek Nieuwe Veste maar vooral als ontmoetingspunt voor de bewoners van Prinsenbeek. Het gastvrije zorgcentrum Hagedonk is er een fijne centrale plek voor.

De eigen collectie – gedoneerde boeken - is in trek om even een boek te komen lenen zonder vooraf te hoeven bestellen of lid te zijn. Officieel verlengen hoeft niet, dan breng je het boek gewoon wat later terug als je het jou uitkomt.

Ook leerlingen van de middelbare en basisschool én kleuters en peuters weten zo langzamerhand 'de weg naar Boemeldonck' te vinden!

Twee evenementen in januari

Op woensdag 22 januari (aanvang 14.00 uur) een lezing met veel beeldmateriaal en informatie door het echtpaar Ellen en Leo Eumelen over hun bijzondere voettocht naar Santiago de Compostella. Gratis entree. De koffie staat klaar.

Op dinsdag 28 januari zijn de peuters van 't Olifantje te gast om voorgelezen te worden uit het bekroonde prentenboek 'Moppereend' ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen.

Wilt u van een plaats verzekerd zijn op 22 januari meld u dan even tevoren aan via de mail boekendonck@outlook.com of persoonlijk tijdens de openingstijden. Boekendonck is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.

Voor het terugbrengen of doneren van boeken kan men ook buiten deze uren dagelijks terecht bij de Boekenkist in de hal van Hagedonk van 09.00-17.00 uur. De medewerkers zorgen dat uw boeken op de goede plek terecht komen.

Adres: Boekendonck (in Hagedonk), Markt 5A/Schoolstraat 2a, e-mail: boekendonck@outlook.com. Boekendonck is ook op Facebook en Instagram te vinden. [l]