Foto door Rosa Meiniger
Foto door Rosa Meiniger Foto: Rosa Meiniger

Trailerfest genomineerd voor Beste Festival Concept

BREDA - Het Bredase festival Trailerfest is genomineerd voor de NMI Awards in de categorie 'Beste Festival Concept'. Organisator Billy Zomerdijk is dolblij met de nominatie. "Dit is toch goud".

Festival Trailerfest is genomineerd voor de Nederlandse Muziekindustrie (NMI) Awards. Iets wat organisator Billy Zomerdijk maar moeilijk kan geloven, maar wel 'goud' vindt. "Dat we uit zo verschrikkelijk veel festivals in Nederland zijn gekozen en in het laatste rijtje zitten, dat is goud", zegt Zomerdijk enthousiast. "We vinden het natuurlijk ontzettend leuk dat we zijn genomineerd terwijl Trailerfest juist zo'n verschrikkelijk festival is." Dat de Bredanaar zoiets zegt over zijn eigen festival, is juĂ­st deel van het concept. De marketing van Trailerfest op z'n minst 'uniek' te noemen. "Wij draaien de techniek om. Het is zo vet dat we mensen afraden om te komen en dat er alsnog kaarten verkocht worden", vertelde mede-organisator Tijn Kapteijns eerder. De organisatie maakt daarnaast gebruik van mediahypes zoals de processierups. Niet om mensen mee af te schrikken, maar juist om hen er mee aan te trekken. In bijna iedere post zit wel een spelfout, de trailer zit niet vol met beelden van vorig jaar, maar is een meme en eigenlijk wordt er alleen maar negatief gepraat over het festival.

Kapetijns is zelf ook genomineerd. De Bredanaar die festivals zoals Ploegendienst op zijn naam heeft staan, is genomineerd in de categorie 'meest ondernemende muziekgeest'. Hij neemt het daarin op tegen vijf anderen.[l]