Hardlopen ook fantastisch als je (bijna) niets ziet

BREDA - Ook in Breda wordt gestart met ‘Running Blind’. Via Running Blind wordt aan mensen met een visuele handicap (blinden en slechtzienden) de mogelijkheid geboden om hard te lopen. De vereniging die dit voor Breda en omgeving vorm gaat geven is Sprint in Breda.

Zaterdag 18 januari tussen 11.00 en 14.00 uur wordt in en om de atletiekbaan van Sprint een clinic gegeven voor alle trainers en buddy’s die in 2020 gaan zorgen dat visueel gehandicapten gewoon kunnen hardlopen. Ook zijn enthousiaste mensen die zich graag als trainer of buddy (M/V) willen aanmelden welkom op 18 januari.

Vervolgens is op woensdag 29 januari vanaf 9.30 uur de eerste officiële training op dezelfde atletiekbaan. Op woensdag 29 januari tussen 9.30 en 10.30 uur zal de start van Running Blind worden opgeluisterd met extra aandacht voor deze vorm van hardlopen.

Heeft u of een gezinslid of iemand in uw kennissenkring een visuele beperking? Meld je aan! Kandidaat trainers, buddy’s (zij lopen samen met een loper met een visuele handicap) én mogelijke lopers (M/V) kunnen zich melden via secretariaat.aas@avsprint.nl of op 18 of 29 januari tijdens de eerste bijeenkomsten. [l]