Ledenvergadering Vereniging Markdal

BREDA - De achtste Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Vereniging Markdal duurzaam & vitaal staat maandag 20 januari vanaf 19.30 uur in het teken van de aanpassing van de structuur om de organisatie klaar te stomen voor de toekomst. Vanaf 20.30 uur is er ruim aandacht voor verdere stappen op weg naar ‘de schop in de grond’ en de ambities van de vereniging.

Het bestuur kondigde in de laatste ALV van mei vorig jaar al aan dat vertegenwoordigers van de vereniging en de gelijknamige stichting aan de slag gingen om de organisatie meer af te stemmen op wat er de komende jaren allemaal op ons af komt. In mei zijn de ruwe schetsen al geschetst aan de leden. Sindsdien zijn die voorstellen nader uitgewerkt en op papier gezet. Zo zullen de besturen van de vereniging niet langer bestaan uit exact dezelfde personen. Ook worden de besturen uitgebreid om de werklast over mensen te kunnen verdelen. Zo zal er binnenkort ook een bestuur komen voor de Stichting Markhoeve. Die stichting moet de proefboerderij de Markhoeve gaan beheren.

Na het korte huishoudelijke gedeelte van de ALV volgt er een pauze. Na de pauze geeft Marcel van Miert, procescoördinator van de stichting Markdal, aan waar het Markdal staat met de realisering van de plannen. Hij schetst het hele proces vanaf de vaststelling van de bestemmingsplannen tot aan de ‘eerste schop in de grond’.

Vervolgens is het woord aan medewerkers van het bureau RoyalHaskoning DHV, het bureau dat samen met het waterschap Brabantse Delta en de Vereniging Markdal het nadere ontwerp voor de hermeandering van de Mark gaat maken. Op basis hiervan moet in 2021 de uitvoering beginnen in het zuidelijk deel van het Markdal.

Rond half tien komt Sjef Langeveld aan het woord namens de vereniging. Hij zal aangeven dat er op weg naar dat duurzame en vitale Markdal nog veel aspecten zijn die om aandacht vragen. Die aspecten betekenen ook het nodige voor het beheer in de toekomst. Ook daar gaat hij op in.

Tot slot roept het bestuur de leden op om waar mogelijk een actieve rol te spelen binnen de vereniging. Aanmelden kan op info@verenigingmarkdal.nl. Niet leden zijn overigens ook welkom op de ALV, maar hebben uiteraard geen stemrecht.

De ALV wordt gehouden in Woonzorgcentrum de Donk aan de Slotlaan 15, 4851 EA in Ulvenhout. De zaal is open om 19.00 uur. Het huishoudelijke deel van de ALV is van 19.30 tot 20.15 uur. De vergadering sluit om 21.55 uur. [l]