Specialistentrainingen meidenvoetbal

BREDA - Na de winterstop periode vangen de trainingen voor de meiden komende donderdag 30 januari weer aan.

De organisatoren OBA, Mooiwerk en Deltalent hebben niet over succes te klagen. Een ongekend aantal van 70 deelneemsters voor de traptechniek en 20 voor de keeperstraingen werd niet verwacht. “Er hebben zich onlangs weer 20 meiden aangemeld zodat we richting 100 gaan voor deze specialistentrainingen die gegeven worden door de trainers van NAC opleidingen. Daarnaast beginnen ook de wekelijkse trainingen van Deltalent meer aandacht te krijgen onder de jeugdige voetbalsters. Er kunnen nog steeds meiden tussen elf en zestien jaar instromen:” aldus OBA.

De specialistentrainingen zijn elke laatste donderdag van de maand vanaf 19.30u op de velden van PCP. Glenn van Peer, keeperstraining bij NAC opleidingen en hoofdcoach Luke Ogbolu die de traptechniek voor zijn rekening neemt zijn de hoofdtrainers. Zij laten de meiden kennis maken met de wijze zoals binnen de proforganisaties wordt getraind. Komende donderdag is de derde sessie van een totaal van acht. Deze trainingen zijn gratis.

Daarnaast vinden elke donderdag vanaf 16.30u de trainingen van Deltalent plaats. Eveneens bij PCP. Dit is een gratis extra training naast de clubtrainingen. KNVB en Deltalent docent Errol Sint Jago leidt deze. Er is nog ruimte bij meiden die denken talent te hebben en een extra trainingen kunnen gebruiken. Ook in Bergen op Zoom en Etten Leur is Sint Jago met veel succes actief.

Inlichtingen: OBA: ch.vandermeijs@kpnmail.nl; Mooiwerk: robin.meeuwissen@mooiwerkbreda.nl; Deltalent: www.deltalent.eu. [l]