Turnsters divisie 1 en 2. FOTO NADINE NOORLOOS
Turnsters divisie 1 en 2. FOTO NADINE NOORLOOS Nadine Noorloos

Jongste en oudste turnster BredaGym regiokampioen

BREDA - Afgelopen weekend turnden de turnsters van BredaGym een thuiswedstrijd. In sporthal De Scharen in Breda werd voor de 1e en 2e divisie de regiofinale geturnd, voor divisie 5 de eerste voorwedstrijd en voor divisie 3 de tweede voorwedstrijd. Bij alle divisies werden er veel medailles verdiend.

Divisie 5 en de onderbouw D2 turnde voor het eerst een officiële wedstrijd van de turnbond Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. De instappers moesten nog erg wennen aan de setting en het niveau van deze wedstrijden en turnden onzeker. Caitlin Noordermeer wist het dichtst bij het podium in de buurt te komen met een 5e plaats. De Pupillen 1 D2 zijn al bekend met de KNGU wedstrijden en vulden een heel podium. Frederique Loffeld behaalde goud. Roos van Honschooten kreeg de zilveren medaille omgehangen en Julot Tjon-Sien-Fat turnde naar brons.

In de andere baan waren de Senioren de strijd aangegaan. Leonie Kentrop behaalde mede door een mooie brugoefening het brons. Anouk van der Burgt was overal heel stabiel en turnde ruimschoots naar het goud in deze categorie. De 5e divisie had hiermee een mooi begin van het seizoen. Voor deze turnsters volgt in maart een tweede voorwedstrijd.

De 3e divisie had er al een kwalificatie op zitten. Na deze tweede kwalificatie zal bekend gemaakt worden wie zich hebben geplaatst voor de regiofinale. De Instap N3 draaide de wedstrijd erg wisselend. Fleur Kuckelkorn deed een voortreffelijke balkoefening en kwam het dichtst in de buurt van het podium. Pupil 1 N3 Fayley van Vugt had wat tegenslagen op balk, maar turnde een mooie vloeroefening. De Pupillen 2 N3 turnde al net zo wisselend als de instap en deze turnsters maakten het daarom ook spannend tot het einde.

Bij de Jeugd N4 waren er wel prijzen. Nikki Broeders behaalde een gouden medaille en Roos van der Feer mocht naast haar plaatsnemen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Ook bij de Jeugd 3e divisie werd er in de top meegedraaid. Akua Tabiri turnde naar zilver en Femke Stoof volgde haar op de voet met een bronzen medaille. De jarige Nikola Borgosz werd nipt vierde.

Het podium bij de Junior 3e divisie zag er hetzelfde uit voor BredaGym. Puk van der Eijk mocht het zilver in ontvangst nemen en Linne Buijk het brons. Feline van Binsbergen viel net buiten het podium, maar wist zich al te plaatsen door middel van de vorige kwalificatiewedstrijd. De Senioren 3e divisie waren niet op hun best deze wedstrijd, maar vochten zich uiteindelijk naar een gemiddelde plaats in het grote deelnemersveld.

Op zondag vond de regiofinale voor divisie 1 en 2 plaats. Hier werden veel medailles behaald en werden de jongste en oudste deelneemster van de club regiokampioen. Bronzen medailles waren er voor Saar Broeders op het hoogste instap niveau van Nederland en Laura Roudaï bij de Jeugd N3. Zilveren medailles werden behaald door Luna van de Westelaken bij de Jeugd 1e divisie en Emma Monteban bij de Junior 2e divisie. Goud en daarmee regiokampioen 2020 werden Suze Nuyens bij de Instap N2 en Nikki Meeuwissen bij de Senioren divisie 2. [l]