Afbeelding
Foto: Nico Koevoets.

Gemeente zet camera's in bij Graaf Hendrik III Laan

BREDA - Diverse camera's moeten de verkeerssituatie op de Graaf Hendrik III Laan en de Graaf Engelbertlaan in beeld gaan brengen. De kruising kan een flinke verbetering wel gebruiken. Er vinden regelmatig gevaarlijke situaties plaats.

Op dit moment loopt de afwikkeling van het verkeer op de Graaf Hendrik III Laan van en naar de Graaf Engelbertlaan niet zo goed als de gemeente Breda zou willen. Dit komt door de huidige inrichting en het grote aantal verkeers- bewegingen. Die lijden tot gevaarlijke en onveilige verkeerssituaties. Een nieuw ontwerp voor de kruisingen is dus wenselijk.

Een onderzoeksbureau gaat in opdracht van de gemeente een verkeersonderzoek uitvoeren. Met behulp van camera's bij de kruispunten op en rond de Graaf Hendrik III Laan en de Willem van Oranjelaan worden verkeersstromen gemeten. Het onderzoek gaat op 29 januari van start en duurt tot 8 februari. Bewoners en andere belanghebbenden worden daarna betrokken bij de ontwikkeling van de plannen. Om de privacy van de inwoners en bezoekers aan de stad te waarborgen, hebben de camerabeelden lage kwaliteit.[l]