Afbeelding

Woensdag 12 februari start Vuelta Breien 2020

BREDA - Beste mensen, met enige trots maak ik kenbaar dat mijn project Vuelta Breien 2020 Vuelta Tricotar door La Vuelta Holanda is geselecteerd. Op 16 augustus de dag van de Vuelta in Breda zijn er op het Spanjaardsgat kleurrijke gebreide doeken te zien in combinatie met drie rood gebreide shirts samengesteld uit honderden rode gebreide lapjes, 21×30 cm (gehaakt mag ook). De kleurrijk gebreide doeken en shirts zullen drie weken lang gedurende de Vuelta blijven hangen.

Op het halve sportveld van de KMA is dan vanuit de lucht een groot rood shirt te zien samengesteld uit duizenden rode gebreide lapjes 21×30 cm gecombineerd met kleurrijk gebreide doeken. In de kleurrijk gebreide doeken zijn de namen van sponsoren, partners en zo gebreid.

Om zoveel mogelijk Bredanaars de mogelijkheid te bieden mee te kunnen breien zijn er wekelijks dagelijks van maandag tot en met zaterdag brei-bijeenkomsten. Niet alle locaties starten al gelijk. Elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur bij Tientjes, Kloosterlaan 14. Elke vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur: locatie Foodguerilla (Stek). Elke zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur Trésor (Breda Noord). Maandag 13 januari is het breien in Teteringen park Zuiderhout al gestart en eind januari start op donderdagmorgen 11.00-13.00 uur breien in het Stedelijk Museum Breda.

“Fifty shades of red make everybody glad” Oftewel alle verschillende kleuren rood kunnen, zolang er maar rood in zit. Waarom rood? De leiderstrui van de Vuelta is rood, het is de kleur van liefde, passie en strijd.

In het CommunityArt project zitten een aantal hoofdlijnen. Mensen samenbrengen, verbinden. Sociale cohesie versterken, eenzaamheidsbestrijding. Breien is gezond en helend, breien is zen. Door met zo veel mogelijk mensen gezamenlijk aan dit brei-kunstwerk van Maurice Spapens te werken vindt er een overkoepelende gemeenschappelijkheid op, mensen zijn trots dat ze meebreien, meedoen. En natuurlijk gebreide kunst in de buitenruimte oftewel wildbreien.

Alleen voor Bredanaars? Zeker niet. Wat Maurice Spapens betreft kunnen alle Brabanders, Nederlanders, Europeanen, wereldburgers meedoen, iedereen is welkom. Het zou heel mooi zijn als uit alle landen één rood gebreid lapje zou komen. Dan verbroederd via kunst en sport de hele wereld. WIL JE MEEBREIEN GRAAG, HEB JE BOLLETJES WOL OVER FIJN! [l]