Ouderencarnaval Ginneken al jaren een geweldig feest voor ouderen.
Ouderencarnaval Ginneken al jaren een geweldig feest voor ouderen. Foto:

Ouderen Ginneken gaan ouderwets carnaval vieren

BREDA - Het was onlangs volop carnavalesk klünen op de Grote Markt in Breda voor de jongeren, prachtig toch, maar de ouderen gaan liever voor het echte 'ouwerwetse' carnaval. Woensdag 19 februari is daar in Zaal Vianden in ’t Ginneken weer alle gelegenheid voor, want dan gaat het Ouderencarnaval Ginneken 2020 plaatsvinden, al jaren een geweldig feest voor vele ouderen.

Het is duidelijk, dat de ouderen anders carnaval vieren dan de jongeren en op zich is daar niets mis mee. Ongetwijfeld zullen er op woensdag 19 februari weer lange rijen wachtenden op de stoep vóór Vianden staan. Om stipt 13.30 uur zal presentator Ad Romijn wederom het startsein geven voor deze carnavalsmiddag met het omhangen van het carnavalsdasje bij het beeld van Nico Takx, de grondlegger van het Ouderencarnaval in het Ginneken.

Keur van artiesten

Op deze ouderenmiddag zullen als vanouds een keur van artiesten optreden, zoals Dubbelzicht uit Prinsenbeek, Ron de Leeuw uit Breda en Corné Foesenek. De Dameskapel Goei Weer is voor de eerste keer present op deze middag, naast Leutorkest Huysluy, die al jaren te gast zijn in de Vianden. Natuurlijk ontbreken de kinderen van de Laurentiusschool ook weer niet en ze hebben dit jaar een leuke verrassing in petto voor de oudste bezoekers van het feest. Het is de bedoeling, dat er tijdens de middag een kort 'Tribute to Thijs' wordt gebracht, voor de overleden zanger Thijs van der Molen. Thijs heeft tijdens het Ouderencarnaval meermalen op het podium gestaan en dat altijd met veel succes. Een kleine ode aan hem is daarom zeker op zijn plaats.

Dubbel Motto

Het motto 'Happy Ouwer', sinds vorig jaar prima gekoppeld aan het motto 'Gouwe Ouwe', zal de leidraad zijn tijdens de gehele middag. Gelukkig ouder worden én de carnavalsmuziek van vroeger daarbij beleven, moet een geweldige combinatie vormen voor een geslaagde carnavalsmiddag.

De nieuwe Baron Guillaume Martin heeft al in een vroeg stadium laten weten, dat hij met zijn baronaal gevolg maar wat graag naar dit ouderenfeest komt en een uurtje later zullen ook Prins Gerard Jean d’n Irste en zijn Raad van Elf van de Bredase Scheidsrechtersvereniging weer hun opwachting komen maken. Het einde is voorzien omstreeks 17.30 uur.

Toegangskaarten

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij: The Read Shop, Valkeniersplein 4; Bruna, Winkelcentrum De Burcht 14; Kwalitaria, Bischopshoeve 8; Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54; Brillenzaken, Dorpstraat 21, Ulvenhout; Limburgia Vlaai, Winkelcentrum Heksenwiel; Zaal Vianden, Viandenlaan 3-5, tel. 5652902; of op de dag zelf aan de zaal (als er nog plaats is). Verdere info: www vianden.nl[l]