Caitlin Dijkstra.
Caitlin Dijkstra. Foto:

Info avond stijgend meidenvoetbal

BREDA - Het vrouwenvoetbal in Breda groeit gestaag. Een trend die zich landelijk ook afspeelt. Onlangs werd het 1000ste lid geïntroduceerd en nu staat de teller op 1060 in onze stad. Mede verantwoordelijk hiervoor zijn de organisaties OBA (Overlegorgaan Bredase Amateurvoerbalverenigingen), Mooiwerk en Deltalent.

OBA en Mooiwerk bieden extra gratis trainingen aan in de breedtesport voor de jeugdspeelsters van 11-16 jaar waarbij de trainers van NAC opleidingen voor de groep staan. Deltalent investeert ook flink in het meidenvoetbal, legt de lat iets hoger voor speelsters met talent die naast het trainen bij hun eigen vereniging op diverse locaties in Bergen op Zoom, Etten Leur en Breda aan het topsporttraject kunnen deelnemen.

Info avond

Maandag 17 februari is er een informatiebijeenkomst voor bestuurders en coaches en voor ambitieuze voetbalsters en ouders in het clubgebouw van VV PCP aan de Lage Kant in Breda. Aanvang 19.00u. Ton Engelen is namens Deltalent de man achter deze avond:” Wij willen de meiden klaarstomen voor topsport. Naast het sportieve talent vragen we ook iets van het commerciële talent en aanpassingen in lifestyle, bezig zijn met gezondheid en voeding. We hebben een uitgebreid programma ontwikkeld om de ambitieuze speelster vooruit te laten komen in haar sport.”

Er is een onder meer presentatie van Caitlin Dijkstra, de ambassadeur van het Bredase meidenvoetbal. Zij speelt momenteel in de hoofdklasse bij Ajax en was aanvoerder van Jong Oranje. Ze begon haar carrière bij JEKA en dwong via het school- en sporttraject in Tilburg en later het CTO in Eindhoven een contract bij de Amsterdamse vereniging af. Aanmelden via de mail naar: info@deltalent.eu. Vermeld je naam, vereniging en met hoeveel personen je komt.[l]