De Samenloop voor Hoop
De Samenloop voor Hoop Foto:

Samenloop voor Hoop keert in 2020 terug naar Breda

BREDA - De Samenloop voor Hoop keert dit jaar voor de tweede keer terug naar Breda. De opbrengsten van de 24-uur durende wandelestafette gaan naar onderzoek naar kanker.

In het weekend van 13 en 14 juni vindt de tweede editie van de Samenloop voor Hoop plaats in Breda. In 2018 werd het wandelevenement voor kankeronderzoek voor de eerste keer gehouden in Breda. Dat gebeurde toen bij Sprint. En ook dit jaar keer het evenement terug naar de baan van de Bredase atletiekvereniging. "Voor zover wij weten zijn we momenteel de enige editie van de Samenloop in heel west-Brabant. We verwachten dus niet alleen veel Bredase aanmeldingen, maar deelnemers uit de hele regio", vertelt organisator Benno Aalders enthousiast. Wat de 24 uur durende loop zo uniek maakt is dat het een wandelestafette is voor, maar vooral ook door (ex)kankerpatiënten. Deelnemers kunnen zich in een team aanmelden, en proberen zoveel mogelijk sponsors te vinden. Tijdens het evenement wordt er 24 uur gewandeld. Daarbij moet er te allen tijden tenminste één iemand van het team op de baan zijn. De Samenloop voor Hoop gaat altijd gepaard met veel randactiviteiten, zoals muziekoptredens en spelletjes.

"Op woensdagavond 19 februari organiseren wij om 19.30 uur voor geïnteresseerden, teamcaptains en vrijwilligers een kickoff bij Sprint", laat Aalders weten. Tijdens deze avond zullen diverse mensen aan het woord komen en kunnen vragen gesteld worden aan de organisatie van het evenement en desgewenst team(captain)s ingeschreven worden.[l]