Bredanaar Michel Versteegh  Foto: Vattenfal solar team
Bredanaar Michel Versteegh Foto: Vattenfal solar team Foto: Vattenfal solar team

Bredanaar Michel voegt zich bij team van zonneauto TU Delft

BREDA - In Australië leek TU Delft vorig jaar op weg naar de winst met hun zonneauto NunaX, maar onverwacht brandde de auto uit. Bredanaar Michel Versteegh zat toen in shock live mee te kijken, terwijl de champagne al klaar stond. Dit jaar is hij zelf onderdeel van het Vattenfall Solar Team, en reist hij mee af naar Amerika. "Het is de uitgelezen kans om ons te bewijzen na de brand."

Michel Versteegh uit Breda maakt dit jaar onderdeel uit van het Vattenfall Solar Team, het zonneraceteam van de TU Delft. Dit jaar gaat het team voor het eerst in haar bestaan naar Amerika. Daar hopen de studenten zich te revancheren voor de dramatisch verlopen race in Australië van afgelopen jaar, toen de auto in het zicht van de finish afbrandde. Het team bouwt nu aan de veiligste zonneauto ooit.

"Het was heel heftig te zien hoe NunaX in vlammen opging in Australië. We waren de hele nacht opgebleven om de finish live te kijken, de champagne stond al klaar", kijkt Michel terug. Maar ondanks de tegenslag wilde het team door. Daarom kozen ze ervoor om een nieuwe uitdaging te zoeken. Het team bouwt een compleet nieuwe auto en gaat dit jaar voor de eerste keer naar Amerika. "Een nieuwe race op voor ons onbekend terrein. We bouwen een auto die duizenden kilometers af kan leggen zonder ook maar één druppel brandstof te gebruiken", zegt Michel, "en we zijn nog lang niet klaar met innoveren. Zo helpen we de transitie naar fossielvrij transport."[l]