Jef Abbeel
Jef Abbeel Jef Abbeel

Levenskunst Zuiderhout: Jef Abbeel over Rusland

TETERINGEN - Op maandag 9 maart is Jef Abbeel te gast bij Levenskunst Zuiderhout. Deze oud-docent geschiedenis zal een lezing geven over de relaties tussen Rusland en het Westen, in het verleden en het heden. De rol van Poetin, de economie en de Russische samenleving komen aan de orde.

Door het opschuiven van de NAVO en van de EU tot aan de Russische grens, tegen de afspraken van 1990 in, is Rusland nu onze meest nabije en grootste buurman geworden. Dat zorgt voor angst, zowel hier als in Rusland.

Jef Abbeel geeft in zijn lezing een kort historisch overzicht, met aandacht voor enkele tsaren, de revolutie van Lenin, de moord op de laatste tsarenfamilie, de dictatuur van Stalin en zijn opvolgers, van Chroesjtsjov tot Poetin. Hij zal stilstaan bij de relaties tussen Rusland en Nederland/ België, evenals bij het huidige Rusland. Ook de ruzies tussen Rusland en het Westen en de bemoeienissen van het Westen met Oekraïne komen ter sprake.

Jef Abbeel is oud-docent klassieke talen en geschiedenis. Eerder sprak hij bij Levenskunst Zuiderhout op boeiende wijze over China. Nu is Rusland aan de beurt.

Iedereen is welkom

De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Bij de entree betaalt u een bijdrage van € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 15,00 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 5784000.

Het voorjaarsprogramma van Levenskunst Zuiderhout vindt u op www.parkzuiderhout.nl/levenskunst. [l]