Campus College: filosofie door Roel Meijvis

BREDA - Campus College op dinsdag 17 maart van 19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Het Campustheater, Emerweg 27 in Breda (ingang Orion Lyceum). Toegang gratis.

Te Zijn of niet te Zijn, dat is de vraag. Maar wat betekent het om te Zijn? En wat betekent het dan om Niet te zijn? En waarom die hoofdletters? Deze en nog véél meer vragen komen aan bod in het filosofische Campus College over het existentialisme van Roel Meijvis. Roel zal in dit college een inleiding geven in de filosofie, met daarbij specifiek aandacht voor de filosofen waarover hij graag had gehoord toen hij zelf nog op de middelbare school zat. Roel wordt in dit college bijgestaan door een acteur, die fragmenten speelt uit de teksten die besproken worden.

Roel Meijvis

Roel Meijvis (25) is oud-leerling van Markenhage. Hij won op zijn dertiende de BN De Stem Cultuurprijs (cabaret), waarna hij acht jaar lang met verschillende soloprogramma’s door het hele land trok. In mei 2016 nam Roel afscheid van het cabaret om zich te richten op zijn Bachelor filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Nadat hij daar in 2018 cum laude afstudeerde op het werk van Albert Camus, vervolgde hij zijn studie met een filosofie Master aan de UvA.

U dient zich wel even aan te melden. Dat kan via de onderstaande link of via de gloednieuwe campuswebsite: www.decampus.nl/agenda. [l]