Doesse nogges vol.... TEKENING JAN TANKINK
Doesse nogges vol.... TEKENING JAN TANKINK Tekening Jan Tankink

Expositie '30 beekse café's in beeld, vroeger en nu'

PRINSENBEEK - Foto-expositie '30 beekse café's in beeld, vroeger en nu" in museum de Rijf in Prinsenbeek. In de loop der jaren veranderde Prinsenbeek en natuurlijk ook het café-bestand. Ook daar stond de tijd niet stil en volgden de ontwikkelingen elkaar op.

Van het vroegere buurtcafé naar de huidige horecagelegenheid is een hele stap en dat brengt deze expositie duidelijk in beeld. Halverwege de vorige eeuw telde de Beek 25 herbergen en diverse “stille knipkes” bij een inwonertal van ± 4000. Er kwamen soms nog café’s bij, maar er verdwenen er ook veel. Nu telt Prinsenbeek ± 11.000 inwoners en zijn er nog een stuk of 10 in de omgeving over.

Expositie
Deze nostalgische foto-expositie laat 30 van die Beekse cafe’s zien die er of nog zijn, of waren en/of wat er van geworden is. In 2008 verscheen er bij de Prinsenbeekse Heemkundekring van de hand van Kees Nagelkerke al het boek “Doesse nogges vol…..” over deze Beekse Herbergen met de geschiedenis van vele Prinsenbeekse café’s in de periode 1900-2000. Dit boek is nog steeds te koop in het museum of via de website www.hk-opdebeek.nl.

Museum geopend
Zondag 1 maart 13.30 u tot 16.30 uur in Museum de Rijf, Brielsedreef 39A in Prinsenbeek. [l]