Ambassadeur Caitlin Dijkstra tijdens de infoavond meidenvoetbal. FOTO CHARLES VAN DER MEIJS
Ambassadeur Caitlin Dijkstra tijdens de infoavond meidenvoetbal. FOTO CHARLES VAN DER MEIJS Charles van der Meijs

Inspirerend optreden Caitlin Dijkstra meidenvoetbal

BREDA - Naast Herman Kruijs stal Caitlin Dijkstra de show in het clubgebouw van vv PCP. De ambassadrice van het meidenvoetbal in Breda was een van de sprekers tijdens de info avond die Deltalent organiseerde met de partners OBA (Overlegorgaan Bredase Amateurvoetbalverenigingen) en Mooiwerk.

OBA bestuurslid Charles van der Meijs opende de infoavond en legde de samenwerking van de driehoek uit waardoor men tot deze samenwerking was gekomen. De maandelijkse specialistentrainingen via de trainers van NAC opleidingen en de wekelijkse Activiteiten van Deltalent werden tevens vernoemd.

Daarna vertelde Herman Kruijs alles over Deltalent. De directeur van Cruijff Roosendaal gaf de aanwezigen een inzage in zijn stichting die een zestal verschillende sporttakken begeleidt waaronder het meidenvoetbal, dat de tweede jaargang in is gegaan. Doel is het geven van extra gratis trainingen voor ambitieuze sporters naast hun normale clubactiviteiten onder begeleiding van gecertificeerde trainers.

Caitlin Dijkstra stal daarna de show over de inspirerende wijze zoals ze vertelde hoe haar sportcarrière tot op heden is verlopen. Die bracht haar via het spelen bij de jongens bij JEKA op zesjarige leeftijd via een LOOT school in Tilburg naar de KNVB regioselectie in Tilburg, waar ze onder handen werd genomen door de huidige Deltalent trainer Errol Sint Jago. Daarna ging ze naar het CTO (Centrum Topsport Ontwikkeling) en vanaf haar veertiende werd ze geselecteerd voor de nationale jeugdselecties. Ze doorliep alle jeugdselecties. Daarna volgde het aanvoerderschap bij Jong Oranje en een contract bij Ajax waarmee ze momenteel in de eredivisie acteert. Nu is ze ook aanvoerder bij de nieuwe formatie van het Nederlands Team onder 23 jaar. Tevens hoopt ze dit jaar haar studie HBO af te ronden.

Het beantwoorden van vele vragen onder meer op het gebied van life stile en hoe om te gaan met een top sportcarrière en de weg om daar te komen van de aanwezige speelstertjes en het maken van foto’s beëindigden een geslaagde avond die zeker meer belangstelling had verdiend. [l]