Sioelyoga door Denise van Breugel.
Sioelyoga door Denise van Breugel. Foto: Denise van Breugel

AGENDA

Woensdag 26 februari

Stoelyoga in het Rondeel

10:30 | Het Rondeel

Woensdag 26 februari wordt een gratis proefles stoelyoga gegeven. Stoelyoga, het woord zegt het al. Yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoel. Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. En heel toegankelijk, omdat je er niet speciaal voor om hoeft te kleden. Zelfs de schoenen mogen aanblijven als je dat prettig vindt. Voor iedereen die ontspanning zoekt in combinatie met zachte bewegingen. De les wordt gegeven door Denise van Breugel. Denise heeft de docentenopleiding yoga gedaan, en aansluitend de opleiding tot stoelyogadocent. De lessen vinden plaats in het Rondeel, Kloosterlaan 14, 4811 EA te Breda op woensdag 4, 11, 18, 25 maart en 1 april van 10.30-11.30u.

Donderdag 27 februari

Bingo

14:00 | Stichting Tientjes

Donderdag 27 februari bingo bij Tientjes Breda. Er zijn zes bingoronden: 3 voor en 3 na de pauze.Er zijn mooie prijzen te winnen dankzij sponsoring van een supermarkt! Tijd: 14.00-16.00 uur.

Vrijdag 28 februari

Rondleiding Gilde de Baronie

14:00 |

Vrijdag 28 februari: Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk.

Zaterdag 29 februari

Rondleiding Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Zaterdag 29 februari: Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk; Op de Haagdijk 14.00u vanaf de hoek Haagdijk/ Markendaalseweg.

Mollies Jazz Bunch

14:00 | Gemeenschapshuis De Blaker

Mollies Jazz Bunch maakt er weer een feestje van op zondag 29 maart in gemeenschapshuis de Blaker in Breda. De entree is gratis en de zaal is geopend om 14.00 uur. Mollies speelt nauwelijks bekende 'meezingers', maar wie zich wil laten verrassen door prachtige nummers van Lovie Austin, Preston Jackson, Roy Palmer, Johnny Wiggs of Armand Hug is bij Mollies aan het juiste adres. Bestaat uit: Henk Kruitwagen cornet (voc.); Ed Langer saxen (voc.); Yge Loomans trombone; John Visser piano; Menno Bloemhofbanjo/dobro; Janet Grootoonk banjo (voc.); Rob van Etten tuba (voc.); Youp Dekkers slagwerk.

Cultuurpodium Gele Huis

15:00 | Het Gele Huis

Zaterdag 29 februari is het Cultuurpodium met prima artiesten. Sven De Swerts is te bewonderen met zijn intense en soms rauwe poëzie. Deborah Jacobs, rock en ballads. Deborah en Sven zullen ook samen muzikale woorden laten klinken. Opa IJsbeer, alias voor Henk van Maanen, heeft een zeer divers repertoire. De tweede muzikante, Suzanne speelt en zingt met liefde voor het lied op gitaar. Het Cultuurpodium wordt weer een interessante middag voor fijnproevers en als cooling down van carnava zeer aan te raden. Aanvang 15.00 uur (eerder open) in Het Gele Huis Dreef 5 (naast Het Roode Hert). Opgeven voor het muzikale deel: dbmuziek@gmail.comvoor de andere delen: kameel112@gmail.com

Zondag 1 maart

Postzegelruilbeurs

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 1 maart een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkenierslaan 285a, Breda. Kom gezellig postzegels zoeken tussen de duizenden verschillende postzegels. Open van 9.30 tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.

Zondagse Bijeenkomst

10:00 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

In het inloopcentrum ‘De Lichtboei’, Vriesdongen 1 (Boeimeer) te Breda. Het gaat om een korte overdenking n.a.v. een Bijbelgedeelte die uitgesproken wordt, waarbij het samen zingen en bidden niet zal ontbreken. Na afloop is er gelegenheid om over het Bijbelgedeelte na te praten en vragen te stellen. Jong en oud wordt voor deze samenkomsten hartelijk uitgenodigd. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk, maar er is wel een mogelijkheid om een gift in een collectebus te doen voor een gerelateerd doel.

Bingo

14:00 | Belcrumhuis

Rktv De Bezige Bij houdt een gezellige bingomiddag op zondag 1 maart. Zaal open om 13.15 uur. Aanvang 14.00 uur. Leuke prijzen en geldrondes. Alleen boven de 18 jaar. Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda.

IVN landschapswandeling Ulvenhout - Alphen

9:00 | Parkeerplaats Eiken Mik

Zondag 1 maart wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge lekker lang tussen Ulvenhout en Alphen. We gaan vroeg van start voor deze extra lange wandeling – 30 kilometer – speciaal voor geoefende doorstappers. Deze nieuwe route voert ons door een afwisselend landschap van bos en hei, door open gebied met akkers en weiden, langs beken en vennen. Vertrek 9:00 uur, vanaf Staatsbosbeheer parkeerplaats Eiken Mik, zie ook extra kaartje, Royaaldreef hoek Burgtse baantje, 4858 Ulvenhout. Breng een lunchpakket en drinken mee en zorg voor waterdichte schoenen. Houd rekening met de weersverwachting. De wandeling duurt ongeveer 8 uur. Deelname is gratis. Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.

Expositie Marianne Rouws

15:00 | Mariëndal

Op zondag 1 maart om 15.00 uur is de opening van de expositie met het kleurrijke werk van Marianne Rouws in Mariëndal, Duivelsbruglaan 13 in Breda. De expositie duurt tot en met 7 mei. De expositie is op afspraak te bezichtigen, u kunt daarvoor contact opnemen met Marianne Rouws (06-5157 5810). Deze expositie wordt georganiseerd door de Kunstfabriek. Na een lange periode van zoeken naar de grens tussen abstractie en realiteit verdwijnt de figuratie geleidelijk uit het werk. Op dit moment van werken stoort het haar zelfs als de uitwerking van een idee teveel naar een afbeelding neigt. Elk werk is een poging om tegenstellingen, contrasten en geheel verschillende sferen tot een nieuw geheel te combineren.

Maandag 2 maart

Buurtschappen van Breda

20:00 | De Avenue

Wist u dat Breda, samen met het randgebied, van oorsprong meer dan 60 buurtschappen telt? Sommige buurtschappen zijn uitgegroeid tot wijken of dorpen, maar blijven vaak nog wel als zodanig herkenbaar, andere functioneren nog zoals lang geleden. Wat zijn buurtschappen precies, wanneer zijn ze ontstaan, wat betekenen ze nu nog? Vier sprekers gaan daar tijdens de maandelijkse bijeenkomst van Stadssociëteit De Gouden Cirkel op in. Bijeenkomst van Stadssociëiteit De Gouden Cirkel, maandag 2 maart in Theaterdinersalon De Avenue, Waterstraat 2 in Breda. De aanvang is 20 uur en de toegang is gratis.

Dinsdag 3 maart

Kringloopwinkel

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel kringloopsanaga@outlook.com

Highlights uit Moskou

11:00 | Waalse Kerk

Op 3 maart speelt pianist Wouter Harbers een soloconcert vol meeslepende muziek uit Moskou. Van de twinkelende Bloemenwaltz van Tsjaikovski tot daverende 'Klokken uit Moskou' van Rachmaninov, en van de virtuoze Flight of the Bumblebee tot een intieme melodie van Scriabin. Tussendoor verrast Wouter u graag met interessante informatie en ludieke feitjes. We sluiten het concert af met de muzikale handtekening van André Rieu, de Second Waltz van Shostakovitch, zodat iedereen dansend de zaal uit gaat. Aanvang 11.00-12.00 uur in de Waalse Kerk van Breda. Er is koffie vanaf 10:30 uur. Toegang gratis. Vooraf reserveren via info@wouterharbers.nl of 06-26763338.

Bingo

14:00 | Gemeenschapshuis De Blaker

Dinsdagmiddag 3 maart bingo in de Blaker van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Bingokaart voor 7 Rondes, Graaf Hendrik |||plein 128 Breda (Boeimeer}

Lezing Gilde de Baronie

14:00 | Wijkcentrum Princenhof

Dinsdag 3 maart: Lezing op locatie. Het Begijnhof van Breda door dhr. J. Korebrits, aanvang 14.00 uur. Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, 4813 CZ Princenhage.

Woensdag 4 maart

Gesprek rondom de Bijbel

14:30 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

Bijeenkomst in het inloopcentrum ‘De Lichtboei’, Vriesdongen 1 (Boeimeer) te Breda. Na het drinken van koffie of thee, wordt met elkaar een gedeelte uit de Bijbel gelezen (thematisch, Bijbelboek of rondom een persoon uit de Bijbel). Samen gaan we in gesprek om lessen tot ons te nemen. Deze bijeenkomsten zijn voor jong en oud toegankelijk en geheel kosteloos.