Kom eens kennismaken!
Kom eens kennismaken! Va-Tout

Kom kennismaken met jeu de boules bij Va-Tout

BREDA - Op zaterdag 7 maart, van twee tot vier uur, kun je bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda kennis komen maken. Wij vertellen dan graag iets over de jeu de boulessport en over de mogelijkheden bij de vereniging Va-Tout. Meteen een bouletje mee gooien mag natuurlijk. Wij zorgen voor speelmateriaal en begeleiding.

Smaakt de eerste kennismaking naar méér, dan kun je gebruikmaken van de kennismakingskaart. De kaart is één maand geldig en in deze periode mag je vijfmaal komen "proefboulen". Je krijgt dan ook een vaste begeleider, die je een beetje wegwijs maakt en bij wie je met vragen terecht kunt. Als je zelf geen boules hebt mag je die tijdelijk lenen. Kijk ook eens op de website om een indruk te krijgen (www.va-tout.nl).

Dag 12 Petanque Competitie
Va-Tout 1 ontving thuis Wij Liggen 1 uit Schijndel.

Beide teams hebben 11 wedstrijdpunten en staan op plaats 5 en 6 in de 2e divisie. Een belangrijke ontmoeting dus. De eerste doubletronde werd gewonnen door Va-Tout 1 met 2-1 (13-9, 13-11 en 10-13). De tripletronde eindigde gelijk (13-5 en 11-13), zodat de tussenstand 3-2 in het voordeel van Va-Tout werd. Er moest in de laatste doubletronde tenminste één partij gewonnen worden om in ieder geval een gelijkspel te halen.

De partijen verliepen moeizaam (11-13, 5-13 en 13-6). Met slechts één gewonnen partij kwam de eindstand op 4-4.

Toch jammer, er had meer in gezeten. In het klassement blijft Va-Tout 1 boven Wij Liggen 1 staan.

Va-Tout 2 ging naar Ammerzoden voor de return tegen L’Ammerzo 1. Normaliter mag dit team, op de laatste plaats in de 3e divisie, geen probleem zijn voor Va-Tout 2, dat op de 3e plaats staat. De eerste doubletronde werd gewonnen met 8-13, 4-13 en 11-13. De winst in tripletronde werd gedeeld: 13-4 en 8-13. Ook in de derde ronde ging het goed. Met 2-13, 5-13 en 13-9 werden nog eens twee winstpartijen gepakt en vermeldde het scorebord 2-6 voor Va-Tout. Een prima einduitslag, die zelfs nog hoger had kunnen zijn.

Va-Tout 3 (5e divisie) ontmoette thuis Amitié Best 2. De eerste doubletronde werd gewonnen door Amitié. Bij de tripletronde was Va-Tout heer en meester met twee winstpartijen. De laatste speelronde leverde één winstpartij op voor de thuisploeg.

De eindstand resulteerde in een 4-4 gelijk spel.

Va-Tout 4 (6e divisie) ging op bezoek bij Dommels Boeleke 2 en viel daar met de neus in de boter. Of liever gezegd, in de verjaardagstaart! Een mooi begin van wat weer een overwinning zou worden. Driemaal winst in de eerste speelronde, tweemaal in de tripletronde en twee winstpartijen in de derde speelronde, brachten het totaal in deze competitie tot nu toe op acht winstpartijen en tweemaal een gelijkspel.

Met nog twee speeldagen te gaan lonkt het kampioenschap, al staat ’t Dupke 4, gevaarlijk dichtbij.

Programma

Zaterdag 14 maart is de voorlaatste competitiedag. Alleen Va-Tout 2 speelt dan thuis.[l]