fruitmandjes vorig jaar  FOTO: ANTON HOEVEN
fruitmandjes vorig jaar FOTO: ANTON HOEVEN Anton Hoeven

Paasmandjesactie ism Corona Hulpteam

PRINSENBEEK - De jaarlijkse paasmandjesactie van de Zonnebloem Prinsenbeek gaat door in samenwerking met het Corona Hulpteam Prinsenbeek. Juist in deze tijd kunnen óók dorpsgenoten buiten de zorgstellingen wel wat extra aandacht gebruiken, is de gedachte.

Wij maken elk jaar bijna 200 van deze fruitmandjes voor gasten van de Zonnebloem en andere daarvoor aangemelde dorpsbewoners. Omdat veel van de vrijwilligers die de mandjes anders altijd inpakken zelf tot de risicogroep behoren, gaat men samenwerken met het nieuw opgerichte Corona Hulpteam in Prinsenbeek. Daar hebben zich intussen zo’n vijftig helpers gemeld. De fruitsponsor vindt het geen probleem om meer stuks te leveren voor dit goede doel.

Aanmelden

De Zonnebloem doet een oproep om mensen aan te melden die thuis wonen en wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of eenzaam omdat ze de deur niet uit kunnen. Aanmelden kan t/m 1 april via anton.hoeven@gmail.com, ovv naam en adres van degene bij wie een mandje zou kunnen worden thuisgebracht. Het is de bedoeling in de week voor Pasen alles rond te brengen.

Tekeningen

Tegelijk roept men kinderen op om een tekening met een lieve boodschap erop te maken en die bij Anton Hoeven in de brievenbus te stoppen aan het Kapittelhof 14. Dan zorgen Zonnebloem en Corona Hulpteam ervoor dat ook de tekeningen terechtkomen bij dorpsgenoten die dit bijzonder zullen waarderen. De Zonnebloem probeert mensen met een fysieke beperking of mensen die dreigen te vereenzamen door regelmatige bezoeken en diverse activiteiten te laten zien dat zij niet worden vergeten. [l]