Verassing na het luisteren op de Kinderclub. FOTO DE LICHTBLOEI
Verassing na het luisteren op de Kinderclub. FOTO DE LICHTBLOEI 'De Lichtboei'

Opstart van de online Kinderbijbelclub ‘De Lichtboei’

BREDA - Na verschillende pogingen om een Kinderclub te starten op onze locatie van het inloopcentrum ‘De Lichtboei’ aan de Vriesdongen in de wijk Boeimeer is er een periode van bezinning geweest. Juist voor de uitbraak van het Coronavirus hadden we een mooie locatie elders in de stad gevonden. Helaas is het nu niet mogelijk onder de huidige omstandigheden samen te komen binnen een gebouw als groep.


Zoals bij zoveel activiteiten, moeten we het nu op een andere manier vorm gaan geven. Het samen met andere kinderen, broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes naar een verhaal luisteren, daarna samen een knutselwerkje doen en intussen ook iets lekkers eten of drinken gaat nu helaas (nog) niet. Laten we hopen dat er op korte termijn wel een mogelijkheid komt om samen met de jufs van de Kinderbijbelclub gezellig bij elkaar te zijn.

Online Bijbelclub
Voorlopig starten we daarom nu met een Online Bijbelclub op voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Als je naar de website van het inloopcentrum ‘De Lichtboei’ - www.inloopdelichtboei.nl - gaat, kun je daar een verhaal uit de Bijbel vinden. Het verhaal is speciaal voor jou, je broertje of zusje, maar ook voor jouw vriendje of vriendinnetje te beluisteren. Natuurlijk mag papa, mama, oma of opa ook meeluisteren. Ik denk dat zij die verhalen ook weleens gehoord hebben toen ze nog jong waren.


Kleurplaat
Bij het verhaal hoort ook een kleurplaat, die kun je na het downloaden en uitprinten inkleuren of beplakken. Als je deze dan ergens ophangt, kun je elke keer weer aan het verhaal denken met de boodschap die de vertelling hoort. Elke veertien dagen zal er weer een nieuw verhaal met een kleurplaat op de website geplaatst worden. Als er veel kinderen mee gaan luisteren en ook mee gaan kleuren of misschien straks ook een knutselopdrachtje gaan doen, ontstaat er een groep.

Als het dan straks weer mogelijk is om in een ruimte samen te komen, kunnen jullie kennismaken met nieuwe vriendjes en/of vriendinnetjes, samen naar een verhaal luisteren en een knutselwerkje maken, dat je dan mee naar huis mag nemen. Ga straks maar eens kijken of er al wat op de website staat. Ik hoop dat je ervan gaat genieten en dat je uit gaat kijken naar een nieuwe aflevering. Maar veel fijner is het natuurlijk om straks samen te kunnen zijn met wat lekkers erbij. Hoe het allemaal zal gaan lopen is nog onzeker, maar daar komt dan z.s.m. informatie over op de website.


Meer informatie
Voor vragen over de Bijbelverhalen kun je terecht bij juf Antoinette
(06-30186520). Luisteren jullie mee naar de verhalen uit het meest gelezen boek ter wereld? Wil je er meer over weten? Luister dan mee en stel vragen aan de juf. Als het inloopcentrum aan de Vriesdongen weer open gaat, dan ben je daar ook van harte welkom. Daar kunnen we je ook verder helpen met leesmateriaal. [l]