Training jongste jeugd. FOTO POL VAN DE REST
Training jongste jeugd. FOTO POL VAN DE REST Pol van de Rest

Schaatsvereniging De Striene hervat skeelertrainingen

BREDA - Een maand later dan gewend is schaatsvereniging De Striene West Brabant op zaterdagochtend van 09:30-11:00 uur begonnen met de skeelertraining. De eerste keren uitsluitend voor jeugd t/m 18 jaar, maar met ingang van 16 mei zijn alle leeftijden welkom.


Dat de jeugd van De Striene lang naar de eerste training heeft uitgekeken bleek wel uit de grote opkomst. Maar liefst 50 jeugdleden hadden de weg gevonden naar het Cor Vlemmix parcours aan de Terheijdenseweg te Breda (naast de ijsbaan).

Doordat het 1500m lange Cor Vlemmix parcours opgebouwd is uit drie aparte ringen, is het circuit uitermate geschikt om training te geven aan verschillende niveaugroepen.

De jongste jeugd kan zich uitleven op de binnenste ring met een uitdagende heuvel terwijl de snellere jeugd de training afwerkt op de middelste ring. De 650m lange buitenring is bestemt voor de selectierijders en met ingang van 16 mei voor de volwassenen.


Opvolging maatregelen

Het was goed om te zien dat zowel de jeugd als de ouders zich keurig houden aan de bepalingen van de overheid en de richtlijnen en de hygiƫnemaatregelen van het RIVM. Zo bleven alle ouders keurig buiten de hekken van de accommodatie. Omdat de kleedkamers en sanitaire voorzieningen gesloten blijven, is het belangrijk zelf voldoende drinken mee te nemen en voor vertrek thuis naar het toilet te gaan. Voor alle trainers en skeeleraars ouder dan 12 jaar geldt dat gesport moet worden op 1,5 meter afstand.


Trainingen

De trainingen van De Striene zijn ook toegankelijk voor leden van andere bij de KNSB aangesloten verenigingen. Voor skeeleraars die geen lid zijn van een KNSB vereniging en een keer willen meetrainen kunnen contact opnemen met De Striene door te mailen naar: info@striene.nl met vermelding van naam en leeftijd. Dan krijg je snel te horen of er ruimte is.

Ga je meetrainen, dan is het dragen van een helm en polsbeschermers verplicht.


Informatie

Meer informatie over schaatsvereniging De Striene West Brabant is te vinden op onze website: www.striene.nl.[l]