Bob Kalkman.
Bob Kalkman.

Cultuurpodium Het Gele Huis online

BREDA - Het Cultuurpodium van Het Gele Huis in Princenhage is zaterdag 23 mei om 15.00 uur online via Zoom bij te wonen. Kees van Meel en Deborah Jacobs ontvangen dan twee gasten.


Meld je voor deelname aan op ‘Cultuurpodium online’ op de website www.hetgelehuisinprincenhage.com. Na aanmelding krijg je de inlogcode en verdere instructies per mail.

Gasten zijn Marjolein Jua en Bob Kalkman. Marjolein Jua is vanuit het onderwijs gaan schrijven, zingen en spelen. De grote levensvragen, vergankelijkheid en het feit dat het leven ons vaak ontsnapt, zijn de thema’s in haar repertoire. Ze schrijft korte verhalen en gedichten en zet deze teksten op muziek, waarbij ze zichzelf begeleidt. Zoals ze zegt: “Woorden en muziek. Ik zal er nooit genoeg van krijgen. Gelukkig zijn de mooiste dingen op aarde (bijna altijd) gratis”. Jua betekent ‘zon’ in het Swahili.

Bob Kalkman begon vier jaar geleden gedichten te schrijven tijdens nachtelijke doorwaakte uren. Zijn poëzie gaat over omgaan met pijn, opnieuw een leven oppakken en zijn 'ontaarde' jeugd, zoals hij het zelf noemt. Opvallend is dat zijn gedichten toch veel verder gaan dan een eenzijdig zelfbeeld met allerlei navelstaarderij. Dat geeft het publiek het gevoel 'erbij' te zijn. Binnenkort komt zijn eerste bundel uit met de titel 'Magisch depressief'.[l]