In een auto werd 16.000 euro aangetroffen. Facebook Koninklijke Marechaussee
In een auto werd 16.000 euro aangetroffen. Facebook Koninklijke Marechaussee Foto: Facebook Koninklijke Marechaussee

Grote geldvondsten in auto's bij Breda

BREDA - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen week twee keer een grote geldvondst gedaan bij Breda. In beide gevallen waren het twee Fransmannen die een grote hoeveelheid geld bij zich hadden. Bij de ene situatie ging het op 16.000 euro, en bij de andere zelfs om 60.000 euro dat cash in de auto lag.

De eerste vondst deed de Koninklijke Marechaussee dinsdagavond. Toen werd er een controle gehouden op de A16 bij Hazeldonk in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV).


Tijdens de controle van een auto met twee Franse inzittenden kon één van de twee mannen geen reisdocument overleggen. Hierop werd in de auto nader onderzoek verricht.


Verborgen ruimte

Tijdens de doorzoeking van de auto stuitte de Marechaussee op een los paneel bij het dashboardkastje. Achter dat paneel bleken pakketten met geld verborgen te zitten met in totaal zo’n 60.000 euro aan bankbiljetten.

Omdat de mannen van 25 en 26 geen aannemelijke verklaring konden geven hoe ze aan dat geld kwamen zijn ze aangehouden voor witwassen. De Marechaussee zal verder onderzoek doen naar de aangehouden verdachten.


Bankbiljetten

Een paar dagen later was het opnieuw raak op de A16. Toen controleerde de Koninklijke Marechaussee de identiteitsdocumenten van twee Franse mannen van 35 en 39 jaar. Tijdens die controle zagen marechaussees een grote hoeveelheid bankbiljetten in de auto liggen. Het tweetal kon geen duidelijke verklaring geven voor het geld.


Daarop besloten de marechaussees het voertuig verder te controleren. In een verborgen ruimte bleek nog meer geld verstopt te zijn. In totaal ging het om een bedrag van 16.000 euro. Hierop zijn de mannen aangehouden op verdenking van witwassen. Het geld, de telefoons en de auto van de verdachten zijn in beslag genomen. Ook naar deze situatie zal verder onderzoek worden verricht.[l]




BREDA - Boven ijssalon Frezzo op het van Coothplein prijkt een nieuwe Blind Wall. De schildering van kunstenaar Dadara gaat over de waarde van sociale media en technologie in een échte menselijke wereld.


DOOR DE REDACTIE


In opdracht van Blind Walls Gallery maakte de wereldberoemde kunstenaar Dadara een muurschildering boven ijssalon Frezzo op het van Coothplein in Breda. In tegenstelling tot andere Bredase muurschilderingen, is dit werk geen explosie van kleur en vorm. Wel vertelt het net als andere Blind Walls een verhaal.


De Nederlandse kunstenaar Dadara (Daniël Rozenberg) kreeg naam met het ontwerpen van handgetekende flyers en platenhoezen bij Outland Records. Grote bekendheid kreeg hij met grote outdoor kunstinstallaties en sculpturen op onder andere Burning Man.


Onlangs plaatste hij nog het werk ‘The Artist is Not Present’ op het Museumplein in Amsterdam, als reactie op de corona-crisis.


Echte wereld
De rode draad in het werk van Dadara is de grens tussen echt en nep, de grens tussen droom en werkelijkheid, tussen virtual reality en de echte wereld. "De waarde van sociale media en technologie in een échte menselijke wereld."[l]

De nieuwe Blind Wall Foto: Rosa Meininger