Slagoefeningen. FOTO KRISTIN MOSIES
Slagoefeningen. FOTO KRISTIN MOSIES Kristin Mosies

Badmintonclub Bavel hervat trainingen

BAVEL - Medio mei is badmintonclub Bavel weer begonnen met trainingen voor de jeugd- en seniorleden. Maar sporthallen zijn toch tot september gesloten? Dat klopt inderdaad, maar dat houdt ons niet tegen. We organiseren de trainingen daarom buiten.


21 april gaf Minister-President Rutte in de persconferentie aan dat kinderen weer buiten mochten sporten. Dit activeerde onze trainers om de mogelijkheden voor het organiseren buitentrainingen te onderzoeken. Diverse potentiƫle trainingslocaties werden in kaart gebracht.

Na goed contact met tennisvereniging Bavel leek dit onze locatie te worden.

Een afgesloten ruimte, met velden, netten en met de smashcourts een vergelijkbare ondergrond, ideaal! De maatregelen werden echter versoepeld, waardoor het tennispark weer beschikbaar werd voor alle leden.

Via deze weg willen we de tennisvereniging bedanken voor hun medewerking!

Goed alternatief

Na een goed en prettig overleg hebben we een heel goed alternatief gevonden op Breepark Breda, op het plein tussen Kinepolis en Happy Italy. Een groot, uitgestrekt plein, met een vlakke ondergrond en verhogingen en trappen aan ieders zijde. Het is autovrij, op dit moment rustig en goed te bereiken met fiets en auto.

Wij willen Breepark ontzettend bedanken voor hun gastvrijheid, dat wordt enorm gewaardeerd!

Starten met trainingen

In de tussentijd was een protocol geschreven, waarin we onze trainingsopzet hadden verwerkt, met daarbij de maatregelen in acht genomen.

Na goedkeurig van de gemeente Breda en Breepark konden we na een kleine maand voorbereiding dan uiteindelijk starten met de trainingen.

Onze competitiespelers stonden te trappelen om weer eens lekker aan de slag te gaan, maar ook vooral om elkaar weer eens te zien en spreken.

Straks fit op de baan

Onze senioren trainen op woensdag (20:00-21:00), oudere jeugdleden op vrijdag (19:00-20:00) en jongste jeugd op zondag (10:00-11:00).

1 september gaat de sporthal weer open en vooralsnog staat de start van de competitie medio september gepland.

Onze leden mogen dan meteen 100% aan de bak. De trainingen zijn daarom voornamelijk gericht op het verbeteren van de spierconditie en de spieren soepel en flexibel te maken/houden, om zo blessures te voorkomen. I.v.m. de wind zijn echte badmintonoefeningen beperkt uitvoerbaar.

De trainingen bestaan daarom voornamelijk uit loop-, kracht-, balans- en behendigheidsoefeningen. Dat was voor onze leden, zeker na een aantal weken inactiviteit, best wel even wennen en soms vrij pittig.

Maar uiteindelijk is het het allemaal meer dan waard: onze leden hebben weer contact met elkaar, kunnen zich lekker uitleven en verschijnen straks fit op de badmintonbaan!