'Met BredaVandaag zijn we klaar voor de toekomst'

Breda is een nieuwe weekkrant rijker. Vanaf deze week ligt het nieuwe BredaVandaag op iedere Bredase deurmat en op tientallen pakmeepunten verspreid over de stad. Dat nieuwe begin betekende tegelijkertijd een afscheid van een bekend merk: De Bredase Bode. Een spannende stap, geeft directeur Luuk Roozeboom van Uitgeverij de Bode eerlijk toe. Maar het zal een positieve verandering zijn voor zowel de lezer als de adverteerder. Daar is Roozeboom van overtuigd.


[n]Waarom heb je ervoor gekozen om afscheid te nemen van de Bredase Bode?

“Afscheid nemen van de naam ‘Bredase Bode’ is voor ons natuurlijk een grote stap. De Bode is enorm goed bekend in de regio, dus dat gooi je niet zomaar weg. Maar tegelijkertijd is sinds 2017 BredaVandaag.nl ook een onderdeel van onze uitgeverij. En het is lastig om te bouwen aan twee merken in één stad. Daarom kiezen we voor één sterk merk dat goed aansluit bij de nieuwe weekkrant die we willen maken. En wij geloven erin dat BredaVandaag dat is.”


[n]Waarom zet je zo’n grote stap in zo’n lastige tijd?

De coronacrisis heeft iedereen geraakt. Ook onze uitgeverij. Terwijl het aantal lezers fors toenam, vielen advertentie-inkomsten weg. Dat was moeilijk, en dat is het nog steeds. Maar juist nu willen we niet bij de pakken neerzitten. Het is hét moment om innovatief te zijn. Daarom zijn we kritisch gaan nadenken over wat we willen in de toekomst. Dat is een sterk platform, online én offline, met een groot bereik waar lezers én adverteerders profijt van hebben. En dat is dus precies waar we aan zijn gaan bouwen.


[n]Hoe zou je BredaVandaag de weekkrant omschrijven?

“BredaVandaag is een moderne, aantrekkelijke krant. Dat staat voorop. We willen inhoudelijk graag een nieuwswaardige krant maken die goed aansluit bij wat er leeft in de stad. Tegelijkertijd zijn we natuurlijk trots op al het goede wat er altijd in de Bode heeft gestaan. Het nieuws van de Bredanaars zelf en van de verenigingen blijft dus zeker een belangrijk onderdeel van onze krant. Net als een mooie evenementenkalender. Al zal dat laatste in deze periode nog wel wat lastig te vullen zijn.”

“Wat we verder gaan doen, is meer ruimte bieden aan zakelijk nieuws. Zo ga ik zelf in een terugkerende rubriek inspirerende Bredase ondernemers interviewen. Want Breda bruist van de ondernemers en is heel dynamisch. Die ondernemers zijn enorm belangrijk voor de stad en verdienen een platform in BredaVandaag.”


[n]Waarom extra pakmeepunten?

“De pakmeepunten zijn een mooie toevoeging op onze huis-aan-huis bezorging. We willen dat je BredaVandaag overal tegenkomt. Online en op de mat, maar ook in de supermarkt of bij de kapper. Daar heeft de adverteerder profijt van, want zijn advertentie kom je dan ook overal tegen. Bovendien biedt het extra gemak aan de lezer. Die kan zijn weekkrant meepakken of lezen waar het hem uitkomt.”


[n] Wat doet deze verandering met het bereik wat jullie hebben in Breda?

“Dat zal alleen maar groeien, omdat we met BredaVandaag iedere Bredanaar gaan bereiken. Want voortaan maakt het niet meer uit hoe je graag je nieuws leest. Of het nu de papieren krant is, de digitale krant, de nieuwssite of social media. BredaVandaag kom je overal tegen. En daar heeft de adverteerder profijt van. Die kan met BredaVandaag precies de Bredanaar bereiken die hij zoekt.” [n]