Danielle met haar handbike
Danielle met haar handbike Danielle

Danielle is sporter van de maand bij Dirk Kuyt Foundation

BREDA - Danielle van Hooff is sporter van de maand van de Dirk Kuytfoundation. "Mede door hun financiële bijdrage en die van vele andere donateurs heb ik een prachtige handbike kunnen aanschaffen. Hij rijdt heerlijk en ik heb in 6 weken tijd al 620 km gefietst. Iedereen hartelijk dank die dit voor mij mogelijk heeft gemaakt."


Danielle van Hooff is vrolijk, positief en enthousiast. Ondanks alle tegenslagen. Bij haar vroeggeboorte woog ze 800 gram. Vanaf dat moment is ze al een vechter. Ze is enorm blij dat ze een paar jaar geleden kennis maakte met handbiken. Door deze sport voelt ze zich sterker en fitter. Het zorgt ervoor dat ze vaker buiten komt en het geeft haar veel afleiding. Het helpt haar om beter om te kunnen gaan met haar zorgen om haar gezondheid. Danielle is rolstoelafhankelijk.


Wat heeft ze zich verheugd om weer aan de start te staan van de HandbikeBattle, maar helaas kan dat niet doorgaan door de corona-uitbraak. Vol enthousiasme gaat ze door met haar trainingen in de hoop dat ze in 2021 weer mee kan doen aan het evenement, waar ze vaker al zo veel plezier en voldoening aan heeft beleefd.


Over de Foundation

In 2005 heeft Dirk Kuyt besloten de Foundation op te richten vanuit een persoonlijke drive om iets terug te doen voor de maatschappij. Hij heeft er bewust voor gekozen om de gehandicaptensport in Nederland te ondersteunen. "Voor velen van ons is sporten namelijk vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit helaas niet het geval. Juist voor deze groep wil ik sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden."


"We ondersteunen en organiseren grote events, maar ook kleine lokale evenementen ondersteunen we graag. Als ik mensen met een beperking zie genieten van hun sport en het enthousiasme waarmee ze dat doen, dan geniet ik ook en ben trots dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt!”[n]