Deltalent trainer Errol Sint Jago blij dat hij weer kan trainen op het Push complex
Deltalent trainer Errol Sint Jago blij dat hij weer kan trainen op het Push complex Charles van der Meijs

Deltalent meidenvoetbal weer in training

BREDA - De talententrainingen van Deltalent zijn een paar weken geleden weer gestart. Niet op de gebruikelijke locatie bij PCP maar op de hockeyvelden van Push. Hoofdtrainer Errol Sint Jago is blij dat hij weer na twee maanden aan de slag kan:” Ja, het werd tijd. Met dank aan Push en wethouder Daan Quaars om ons op het waterhockeyveld toe te laten. Het is wel wennen aan de richtlijnen.”


Er wordt in Breda getraind op de donderdag van 15.30 tot 16.30u voor de leeftijd 13-18. Daarna vanaf 16.30u de groep onder twaalf jaar. In Etten Leur wordt op de maandag getraind van 16.15- 17.15u. De trainingen in Breda bij Graaf Engelbert gaan voorlopig niet door. Datzelfde geldt voor de specialistentrainingen keepers en spitsen door de trainers van NAC opleidingen. Deze groep is veel te groot om in deze tijd te organiseren aldus organisators OBA en Mooiwerk.


Sint Jago heeft zijn meiden geen rust gegund:” Gedurende deze stille tijd hebben we veel contact onderhouden met onze sporters. Niet alleen het meidenvoetbal maar ook hockey, schaatsen, atletiek, rugby en handbal. Ik stuurde digitaal de oefeningen door, live sessies werden gehouden en info via facebook verstrekt en ze konden ook op ons Deltalent youtube kanaal oefeningen vinden. Via de groepsapp hebben we theorielessen verzonden over de thema’s teamfuncties aanvallen en verdedigen. Bij de herstart trof ik gemotiveerde kids aan.”


De voormalige profvoetballer en KNVB docent blijft de hele maand juni doortrainen en wellicht ook in de vakantieperiode. Meiden met ambitie kunnen gratis enkele proeflessen komen bijwonen. Info: www.deltalent.eu.[n]