Onderdeel van het negenluik Groenvoer. FOTO LILIANE VERWOOLDE
Onderdeel van het negenluik Groenvoer. FOTO LILIANE VERWOOLDE Liliane Verwoolde

Nieuwe expo Stadsgalerij: 'Groenvoer, laarzen en muziek'

BREDA - Op vrijdag 19 juni start in Stadsgalerij Breda de expositie Groenvoer, laarzen en muziek. Geen gekke titel voor wat u hier aantreft. Drie kunstschilders brengen hier een wispelturige mix vanstijlen, kleuren en formaten. Extraatje is de verkoop van kunstborden van meer en minder bekende kunstenaars.


De exposerende kunstenaars zijn Liesbet van den Berg, Juliëtte van den Boom en Liliane Verwoolde van kunstgezelschap dopART. Hoewel nauw verbonden door het gezelschap waarzan zij verbonden zijn, lopen hun stijlen behoorlijk uiteen. Liesbet van den Berg is gefascineerd door mensen en hun lijven en wat zij hiermee kunnen uitdrukken. Haar immense doeken (2x1m) raken tot op het bot. Juliëtte van den Boom wordt geïnspireerd door de plekken waar mensen worden meegesleept door muziek.

En dan is er nog Liliane Verwoolde, altijd herkenbaar door enige kolder in haar werk.


De laatste kunstborden

Voor iedereen die in de afgelopen week de expositie van Taste of Art heeft gemist, is er tijdens deze expositie nog een buitenkansje. Door de overweldigende belangstelling voor de kunstborden is het kleurrijke assortiment inmiddels geslonken van 3000 naar 600. Deze laatste exemplaren zijn nu in de Stadsgalerij achtergebleven en tijdensde expositie van dopART alsnog verkrijgbaar.


Openingstijden

Gezien het coronavirus kiezen de kustenaars niet voor een officiële opening van de expositie. Maar zij maken dit ruimschoots goed door op alle dagen van de expositie aanwezig te zijn en hun werk persoonlijk toe te lichten bij iedereen die daar belangstelling voor heeft.

Openingstijden: vr 19/06, 16.00-19.00 uur, za 20/06, 14.00-18.00 uur, zo 21/06, 14.00-18.00 uur.[n]