Woensdag 17 juni

Emmaus opent kunstgalerie

10:00 | Veilingkade 7

Bij Emmaus aan de Veilingkade 7 in Breda is het assortiment uitgebreid met ware kunstwerken. In de loop der jaren zijn er behoorlijk wat kunstwerken gedoneerd onder het motto 'geef spullen een nieuwe kans'. De meeste kunstwerken zijn afkomstig van een kunstgalerie en nu te bewonderen en te koop bij de kringloop winkel.Emmaus Veilingkade is iedere woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De kunstgalerie is de hele maand juni op woensdag en vrijdag geopend.


Kringloop Sanaga

10:00 | Erasmusplein 12

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is tijdens Corona geopend van 10.00-16.00 uur voorlopig op woensdag en donderdag. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen.


De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.



Donderdag 18 juni

How I Met Your Mother Pubquiz 2.0

20:30 | De Avenue

Ben jij een megafan van How I Met Your Mother en word jij ook wel de levende How I Met Your Mother Encyclopedie genoemd? Dan zoeken we jou! Dit wil je als echte How I Met Your Mother-fan niet missen!


Ingrid Jonker op Gele Huis Online

19.30 | Online

Het Gele Huis in Princenhage blijft in de zomermaanden op de donderdag online actief via ZOOM. Op donderdag 18 juni staat om 20.00 uur een lezing op het programma over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Tijdig aanmelden op www.hetgelehuisinprincenhage.com, dan wordt de inlogcode per mail toegestuurd. Op de donderdag zelf is het vanaf 19.30 uur contact maken.


De lezing wordt verzorgd door schrijver/dichter Ben Verschuren. Hij laat de deelnemers kennis maken met Ingrid Jonker met behulp van filmbeelden, documentaire fragmenten, authentieke opnames en gedichten Ingrid Jonker kreeg grote bekendheid door Nelson Mandela die haar uitvoerig citeerde in zijn eerste toespraak tot het Zuid-Afrikaanse parlement in 1994. Mandela koos een gedicht van een blanke Afrikaner schrijfster omdat hij wilde laten zien dat iedereen zijn achtergrond kon overstijgen en kon meedoen aan het opbouwen van een nieuw Zuid-Afrika; en ook wereldburger kon worden Vele sporen van het korte maar tragische leven van Ingrid Jonker zijn in haar gedichten terug te vinden.


Zondag 21 juni

Zondagse Bijeenkomst

14:30 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

In het inloopcentrum ‘De Lichtboei’, Vriesdongen 1 te Breda. Het gaat om een korte overdenking n.a.v. een Bijbelgedeelte die uitgesproken wordt, waarbij het samen zingen en bidden niet zal ontbreken. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk, maar er is wel een mogelijkheid om een gift in een collectebus te doen voor een gerelateerd doel.


Maandag 22 juni

Kringloop de Vince gaat weer open

13.00 | De Koele Mei

Op 22 juni gaat de kringloopwinkel De Vince aan de Koele mei weer open. Na een grondige schoonmaak is de winkel opnieuw ingericht met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Wij maximeren het aantal bezoekers en zij zijn verplicht met een winkelmandje te winkelen. Als het maximum aantal bezoekers is bereikt kan er buiten, op afstand van elkaar gewacht worden totdat er voldoende vrije ruimte in de winkel beschikbaar is. Ook starten wij weer met de inname van goederen. Wel onder de voorwaarde van bruikbaarheid en verkoopbaarheid. Wij moeten er rekening mee houden dat wij, in tegenstelling tot particuleiren, voor het strorten van onbruikbare materialen veel geld moeten betalen. De openingstijden van onze winkel zijn: maandag 13.00-16.00 uur, dinsdag 13.00-16.00 uur, zaterdag 11.00-13.00 uur.