Afbeelding
Foto: Rinie Maas

Afscheid van rubriek ‘Breda van Weleer’

BREDA - Jarenlang verzorgde Rinie Maas voor de Bredase Bode de wekelijkse rubriek Breda van Weleer. Met het verdwijnen van de Bredase Bode, ten faveure van het nieuwe weekblad BredaVandaag, komt binnenkort ook een einde aan de rubriek van Maas.

DOOR ADDO SPRANGERS

Maar liefst 26 jaar heeft de Bredanaar er nu op zitten als freelance medewerker van de Bredase Bode. Rinie Maas heeft er al die tijd zijn uiterste best voor gedaan om er, naar eigen zeggen, wat van te maken. “Schrijven is eigenlijk net voetballen’, heeft de Bredase kroniekschrijver zich weleens laten ontvallen: “Veel trainen, werken en vermaken.”


Vermaak
Vermaak heeft hij zijn vaste lezerspubliek zeker bezorgd. Met persoonlijke beschouwingen op lokale gebeurtenissen en smakelijke anekdotes over markante personages belichtte Rinie Maas in zijn rubriek op geheel eigen wijze belangrijke onderdelen uit de verre en minder verre historie van Breda.

Overleg
Aan al het goede komt echter een einde. Tijden veranderen en dat geldt ook voor het medialandschap. Met het weekblad BredaVandaag heeft Uitgeverij de Bode bewust gekozen voor een geheel nieuwe formule. Hierbij is er in goed overleg voor gekozen om afscheid te nemen van de rubriek Breda van Weleer.


Plannen
In de zomerperiode vindt publicatie plaats van de laatste afleveringen van de rubriek. Het betekent overigens niet dat Rinie Maas nu een punt zet achter zijn literaire activiteiten. Met 26 boeken op zijn naam kan met een gerust hart worden gesteld dat schrijven in zijn bloed zit. Sterker nog: dit najaar verschijnt van zijn hand een boek over Princenhage met als titel ‘Het Dorpsleven’. Ook zit Maas nog boordevol plannen voor andere boeken. Zijn fans kunnen dus gerust zijn.[n]